Τι λέει ο δήμαρχος για την κατάληψη στο 4ο Λύκειο Αλίμου, λόγω κορωνοϊού




Δείτε την ανακοίνωση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, για την κατάληψη στο 4ο Λύκειο:

Με αφορμή την κατάληψη που από σήμερα κάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο 4ο Λύκειο Αλίμου, για λόγους που σχετίζονται με τον , θα ήθελα να απευθυνθώ στα παιδιά του 4ου Λυκείου, αλλά και όλων των σχολικών μονάδων, που εύλογα ανησυχούν.

Πρώτον, σας παρακαλώ όλους και όλες να δείξετε ψυχραιμία και ταυτόχρονα μεγάλη προσοχή.
Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την υγεία μας είναι να είμαστε ψύχραιμοι, να παίρνουμε σωστές αποφάσεις και να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, τηρώντας τις βασικές οδηγίες που ισχύουν: πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να συγχρωτιζόμαστε με πολύ κόσμο μέσα σε κλειστούς χώρους, καλύπτουμε το στόμα μας όταν βήχουμε κ.λπ. (δείτε τη φωτογραφία)


Αντιθέτως, δεν βοηθάει το να χάνουμε την ψυχραιμία μας, το να πανικοβαλλόμαστε, να ερχόμαστε σε ‘απελπισία’.



Δεύτερον, να έχετε όλοι και όλες υπόψιν σας ότι η απόφαση για το κλείσιμο κάθε σχολείου λαμβάνεται από τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, κατόπιν εισήγησης των ειδικών επιστημόνων (γιατρών), που παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης. Όχι από τον Δήμο μας.
Μέχρι σήμερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων Υπουργών έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα τα ΚΑΠΗ, έχουν ματαιωθεί παντού οι εορταστικές εκδηλώσεις των Αποκρεών και έχουν κλείσει συγκεκριμένες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, όταν αυτό απαιτείται κατά την κρίση των ειδικών.

Τρίτον, για κάθε ανησυχία σχετικά με τον κορωνοϊό, για κάθε αναφορά, οδηγία, πληροφορία κ.λπ., αρμόδιος φορέας είναι ο Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), στον οποίον πρέπει όλοι να απευθυνόμαστε χωρίς καθυστέρηση. Ήδη από προχθές ο ΕΟΔΥ έχει θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως για θέματα αποκλειστικά με τον κορωνοϊό.
Ήδη έχω διαβιβάσει εγγράφως στον ΕΟΔΥ τις γραπτές αναφορές-προβληματισμούς των μαθητών του 4ου Λυκείου και ζητάω την ενεργοποίησή του για να εξετάσει τα όσα γράφουν οι μαθητές.
Το ίδιο παρακαλώ να κάνουνε όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους, όταν έχουν συγκεκριμένο ζήτημα που τους προβληματίζει ή τους ανησυχεί.

Τέταρτον, ο Δήμος μας έχει λάβει κάθε δυνατό προληπτικό μέτρο, κάνοντας απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου, τους αθλητικούς χώρους κ.λπ. και τοποθετώντας αντισηπτικά τζελ κ.λπ. Επίσης έχουμε δώσει αναλυτικές οδηγίες σε όσους καθαρίζουν, για σχολαστική καθαριότητα σε επιφάνειες θρανίων, πόμολα. διακόπτες κ.ο.κ.
Στο 4ο Λύκειο συγκεκριμένα, η απολύμανση έχει γίνει από τις 3/3/2020 και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ανάγκη νεότερης απολύμανσης τόσο σύντομα. Παρόλα αυτά, αν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα αισθανθούν ασφαλέστεροι με μία νεότερη απολύμανση, μπορούμε να την προγραμματίσουμε για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας, παρακαλώ τους μαθητές του 4ου Λυκείου να λύσουν την κατάληψη και να επιστρέψουν στις τάξεις, καθώς μία κατάληψη δεν μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης μίας νόσου, ούτε αποτελεσματική δράση κατά του (λογικού) φόβου που όλοι έχουμε για τη μετάδοση της νόσου. Αν χρειαστεί να κλείσει το σχολείο, αυτό θα γίνει με Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Ας μην προκαλούμε μόνοι μας περισσότερα προβλήματα στον εαυτό μας, από όσα ήδη καλούμαστε με οργάνωση και με αποτελεσματικότητα να επιλύσουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.