Δεκάδες φίλοι της τέχνης έδωσαν το “παρών” στην έκθεση «ALIMOS BLUES» του Χρήστου Αντωναρόπουλου




Παρά τη δυνατή βροχή που συνοδευόταν από βροντές και αστραπές, δεκάδες φίλοι της τέχνης και όχι μόνο, βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, όπου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «ALIMOS BLUES» του Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή ατομική Έκθεση του γνωστού Αλιμιώτη ζωγράφου, σε επιμέλεια του Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο Παν/μιο Αθηνών, Μάνου Στεφανίδη.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης αναφέρθηκε στη φιλόδοξη προσπάθεια για ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης, ενός χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας, που θα αφορά σε όλους τους δημότες και κυρίως στους νέους.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, για ένα μήνα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης. “Θα ξεναγηθούν οι μαθητές των σχολείων της πόλης ενώ θα υπάρχουν και διαδραστικά εργαστήρια για μικρότερα παιδιά” είπε ο δήμαρχος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η επόμενη έκθεση θα είναι του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.

Ευχαρίστησε τους συντελεστές της έκθεσης και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του Γκάγκικ Αλτουνιάν στον κυκλικό κόμβο της Δωδεκανήσου, στο Άνω Καλαμάκι.

“Ήρθα με 38,5 πυρετό είπε ο Χρήστος Αντωναρόπουλος, χαρούμενος για την παρουσία των επισκεπτών που αψήφησαν την κακοκαιρία για να δουν από κοντά τα έργα του.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που καταβάλλει λέγοντας ότι είναι ο μοναδικός δήμος που δίνει νόημα και σημασία στον πολιτισμό.

Ώρες λειτουργία έκθεσης:

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 π.μ. – 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 17:00 – 21:00

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ JAZZ ΟΙ B.F.A.M. (Brothers From Another Mother) Φ. Παππάς sax, Π. Τριβολης bass, Σ. Παναγιωτοπουλος drums.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Παρά τη δυνατή βροχή, ατμόσφαιρα γεμάτη γοητεία και συγκίνηση επικράτησε την Τετάρτη το βράδυ, 11 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, όπου η έκθεση «Του Αλίμου τα μπλουζ» του Αλιμιώτη εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου εγκαινίασε τη φετινή εκθεσιακή περίοδο της δημοφιλούς πλέον Πινακοθήκης Αλίμου. Με το μπλε να κυριαρχεί, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος συνδύασε τεχνολογία και τέχνη και δημιούργησε μία σχεδόν ψευδαισθητική ατμόσφαιρα. Ζωγραφικές σε τελάρο αλλά και ιδιότυπες κατασκευές, εμπνευσμένες από κλασικά έργα τέχνης με τα οποία ο εικαστικός ανοίγει έναν γόνιμο, μορφοπλαστικό διάλογο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ρυθμοί τζαζ από το συγκρότημα B.F.A.M..

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, υπερήφανος πολύ και για την πρόοδο της Πινακοθήκης αλλά και για την τέχνη του Αλιμιώτη Αντωναρόπουλου, τόνισε πόση προσπάθεια καταβάλλει η Δημοτική αρχή για την αισθητική αγωγή των νέων ανθρώπων της πόλης. Μάλιστα, εξήγγειλε ειδικές επισκέψεις σχολείων στην έκθεση, ξεναγήσεις, εργαστήρια αλλά και προγράμματα καλλιτεχνικής ενημέρωσης που θα συμπεριλαμβάνουν βέβαια και τους ενηλίκους δημότες.

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, θα ξεναγήσει δωρεάν το κοινό στην έκθεση «ALIMOS BLUES», στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της «Παραμυθούπολης», θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση για τα παιδιά του Αλίμου στις 15 Δεκεμβρίου (11π.μ.), στις 20 Δεκεμβρίου (2μ.μ.), στις 23 Δεκεμβρίου (12 το μεσημέρι) και στις 3 Ιανουαρίου (12 το μεσημέρι). Κατά την ξενάγηση τα παιδιά θα μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης μέσω εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης "Alimos Blues" του Χρήστου Αντωναρόπουλου, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη (11 Δεκεμβρίου 2019).

Gepostet von Ανδρέας Κονδύλης am Mittwoch, 11. Dezember 2019

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.