Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Επίσκοπος Σαλώνων
Σε μία πρωτοφανή ανατροπή που σπανίως συμβαίνει σε εκλογές Αρχιερέων, εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας, ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος.

Αρχικά, είχε γίνει καταμέτρηση και έδειχνε να προηγείται με μία ψήφο ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος.

Μετά την επανακαταμέτρηση που ζητήθηκε, τελικά διαπιστώθηκε ισοψηφία 38 – 38 ανάμεσα στον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο και τον Αρχιμ. Αλέξιο Ψωίνο και λόγω “των πρεσβείων”, εξελέγη ο παλαιότερος, δηλαδή ο Επίσκοπος Σαλώνων.

Η “αντιπολίτευση” του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που είχε συσπειρωθεί στην υποψηφιότητα του Αρχιμ. Αλέξιου Ψωίνου, “πάγωσε” στο άκουσμα της ανατροπής και τα χαμόγελα διαδέχτηκε η αμηχανία.

Τέτοια εκλογή θρίλερ, είχε να συμβεί πριν σχεδόν 18 χρόνια, από την εκλογή του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, τότε που ο Μητροπολίτης Σύρου, είχε εκλεγεί με μία ψήφο διαφορά.

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθει το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Να αναφερθεί ότι επί 4 έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.