Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα και Καλλιθέα
 

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου και συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ Μαΐου – Οκτωβρίου σε 5 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε  στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου. 

Ειδικότερα, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν σήμερα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τη λειτουργία τους όλες τις Κυριακές (εκτός από μία την 2η του Αύγουστου ) την περίοδο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο  στο δήμο Αθηναίων, στο μέρος του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές  σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) καθώς και στην εμπορική περιοχή γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των Αντιπεριφερειάρχη. Με τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου επί της ουσίας  καταργούνται οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις Αντιπεριφερειάρχη (καταστήματα άνω των 250 τ.μ., αλυσίδες, shop in a shop, outlet).

Προβλέπεται πάντως ότι οι ήδη εκδοθείσες αποφάσεις Αντιπεριφερειαρχών συνεχίζουν να ισχύουν και διατηρείται η εξουσιοδότηση προς αυτούς με διαδικασίες διαβούλευσης για τον ορισμό των Κυριακών κατά τις οποίες λειτουργούν τα καταστήματα σε περιοχές πέραν των πέντε που απελευθερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Η απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές αν και γεωγραφικά περιορίζεται σε πέντε περιοχές της χωράς όπως προβλέπει το νομοσχέδιο ουσιαστικά  ανοίγει το δρόμο για το συνολικό άνοιγμα της αγοράς καθώς σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αλλά και των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο η προωθούμενη ρύθμιση αλλάζει τους όρους του ανταγωνισμού.

Χριστιάννα Κούσιου/athina984.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νότια προάστια: Το πρώτο Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο βρίσκεται στον Άλιμο

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.