“Διαπραγματευόμαστε βελτιώσεις στη σύμβαση για το Ελληνικό” (VIDEO)
Fullscreen capture 260516 23058 PM.bmp

«Μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξει συμφωνία για το Ελληνικό ώστε να αρχίσει η επένδυση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε πως τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημά της δεν είναι δυνατό να αλλάξουν, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις.Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου

«Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να λυθούν τα θέματά μας» καθώς πρόκειται για «μεγάλο έργο», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι πιθανό εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας είναι τα προβλήματα και οι ενστάσεις που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Αν δεν υπάρχει συναίνεση κατ’ αρχήν των τοπικών κοινωνιών, αν δεν πεισθούν ότι το έργο αυτό είναι προς όφελος τους, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει», είπε και πρόσθεσε «η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως με το τελικό “προχωράμε” να έχουν λυθεί οι ανησυχίες και οι ενστάσεις. Πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στον Ιούνιο έτοιμοι».

Για τις εταιρείες ύδρευσης είπε πως «η πλειοψηφία θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου».

Αναφερόμενος στο υπερταμείο ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «είναι μία θετική εξέλιξη» λέγοντας πως «η χώρα είναι σε μία δύσκολη φάση, όποιος είναι στην κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πάρει σκληρές αποφάσεις».

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα έπρεπε καταρχήν να είναι μία απόφαση δική μας. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση», επισήμανε.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την περιουσία που έχουμε. Το ταμείο είναι ένας φορέας ο οποίος σε μακροπρόθεσμη βάση θα οργανώσει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η ιδέα είναι σωστή» πρόσθεσε.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει να κάνει μία δύσκολη δουλειά και νομίζω ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να την κάνει πάρα πολύ καλά. Ο πρωθυπουργός μπορεί να κατηγορείται για πολλά πράγματα, έχει αποδείξει όμως, τον ένα χρόνο, μία δύναμη μεγάλων αποφάσεων» τόνισε.

enikos.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.