Στήνουν αντίσκηνα στο Ελληνικό για τους μετανάστες – “Ξέχασαν” να το πουν στους δημάρχους (VIDEO)
Εξοργισμένοι είναι οι δήμαρχοι των 4 δήμων που συνορεύουν με το Ελληνικό αφού ζητούν να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για το τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

Σύμφωνα με εικόνες που έδειξε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στο πλάι του γηπέδου του χόκεϊ έχουν στηθεί δυο μεγάλα αντίσκηνα.

Και οι 4 δήμαρχοι είπαν ότι δεν υπάρχει καμία συνενόηση με το υπουργείο, ότι έχουν περάσει 3 μήνες και δεν υπάρχει τίποτα προσωρινό όσον αφορά στην εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών. Ο δήμαρχος Ελληνικού είπε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αν υπάρχουν χωροι υποδοχής και ότι έμαθαν από τρίτους ότι στήνονται αντίσκηνα. Οι δήμαρχοι Ελληνικού, Γλυφαδας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο. (newit.gr)


Οι τέσσερις δήμαρχοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετοι με την μεταφορά και άλλων μεταναστών στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Τις προηγούμενες ημέρες οι δήμαρχοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Οι μετανάστες λειτουργούν ανεξέλεγκτα

Για εμάς προέχει η δημόσια ασφάλεια και η ασφάλεια των κατοίκων μας. Εφόσον θέλουν να δημιουργήσουν αυτόν τον καταυλισμό μέσα στην περιοχή μας, κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, να μας πουν ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας. Οι μετανάστες μπαίνουν και βγαίνουν από το κέντρο ανεξέλεγκτα. Να σημειωθεί ότι στα 150 μέτρα από την εγκατάσταση βρίσκεται το ολυμπιακό γήπεδο του μπάσκετ, όπου καθημερινά προπονούνται 300 παιδιά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μέσα στο Ελληνικό να δημιουργηθεί καταυλισμός.

Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο

Με την ανοιχτή μας επιστολή προς το υπουργείο Μετανάστευσης δηλώσαμε σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τον υπουργό την εντονότατη ανησυχία μας, διότι πρώτο διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεύτερον δεν υπάρχει καμία συνεννόηση, καμία ενημέρωση και καμία συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το αρμόδιο υπουργείο.

Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας: Σοβαρή απειλή γα τη δημόσια ασφάλεια και υγεία
Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στην Πολιτεία να μας ενημερώσει για το πώς προχωρούν τα πράγματα να αντιληφθεί ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχει σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και για τη δημόσια υγεία. Όταν ένα κέντρο φιλοξενίας λειτουργεί σωστά δεν αποτελεί πρόβλημα, εδώ όμως δεν έχουμε οργανωμένες δομές. Υπάρχει προχειρότητα.

Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου: Στις 16 του μήνα οι μετανάστες πρέπει να φύγουν

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ δύο μεταναστών για ένα κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μια μικροσυμπλοκή. Επενέβη η αστυνομία, αλλά το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό. Είναι ότι το κράτος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια ολυμπιακή εγκατάσταση – τη μοναδική που λειτουργεί- για τη φιλοξενία μεταναστών που παράνομα έχουν μπει στη χώρα, γιατί δεν πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου. Πιάνεται η ψυχή μου όταν βλέπω την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Ταε Κβον Ντο. Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν στις 16 του μήνα, οπότε και θα φύγουν οι μετανάστες, η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς αγώνες. Τι σχέδιο έχει επιτέλους η κυβέρνηση;

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,
Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.
Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας.

Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών – και όχι Σύρων προσφύγων – στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.

Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.
2. Πως θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;
3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;
4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;
5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;
6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;
7. Πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;
Κύριε Υπουργέ,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά, όπως όφειλαν.
Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

 


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.