Έκθεσης φωτογραφίας: «Τα τείχη της Βασιλεύουσας και οι υπερασπιστές της»
Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 7μμ θα γίνουν, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96), τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Τα τείχη της Βασιλεύουσας και οι υπερασπιστές της». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα προλογίσει με τις«αναμνήσεις του από την Πόλη» ο Στέλιος Ελληνιάδης, ιδρυτικό μέλος των Δρόμων Φιλίας και Πολιτισμού

Η έκθεση αποτελείται από 60 φωτογραφίες των τειχών της Κωνσταντινούπολης διαστάσεων 60×90 και είναι είναι το αποτέλεσμα της 20χρονης προσπάθειας ενός ζευγαριού Ισπανών γιατρών, οι οποίοι γοητευμένοι από τα μεγαλόπρεπα τείχη της Βασιλεύουσας, επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κωνσταντινούπολη και τα φωτογραφίζουν. Τις φωτογραφίες τους παραχώρησαν στο Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.
Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στα Χανιά και την Σπάρτη. Αποτελείται από πέντε ενότητες που η καθεμία έχει ως βάση μια από τις πέντε μεγάλες Πύλες των τειχών της Κωνσταντινούπολης. Από την πληθώρα των φωτογραφιών επιλέχθηκαν εκείνες που παρουσιάζουν μεγάλα συγκροτήματα και όχι λεπτομέρειες, ώστε να καταλάβει ο επισκέπτης τον όγκο και την δύναμη των τειχών που άντεξαν στις πολυάριθμες επιθέσεις των εχθρών, αλλά και του χρόνου.
Την έκθεση συμπληρώνει μία πανοπλία βυζαντινού στρατιωτικού, την οποία κατασκεύασε ο Δημήτρης Κατσίκης, παίρνοντας σαν πρότυπο τις στολές που παρουσιάζονται σε βυζαντινές τοιχογραφίες. Έργα του Δημήτρη Κατσίκη βρίσκονται ήδη στο μουσείο του Ντάμπερτον Όουκς στις ΗΠΑ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 30 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10πμ – 2μμ και 5μμ -9μμ.

ΠΗΓΗ: anokatostokalamaki.wordpress.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.