Άγιος Δημήτριος>Κοινωνικό Φροντιστήριο – Εγγραφές από 8 έως 26 Σεπτεμβρίου
Μεταξύ των κοινωνικών δομών που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Αγ. Δημητρίου για την άμεση ανακούφιση και υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης που έχουν ιδιαίτερα επιβαρυνθεί από τη οικονομική κρίση, συνεχίζει να λειτουργεί και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο!
Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει ως στόχο τη στήριξη μαθητών Λυκείου των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικό φροντιστήριο.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνουν και φέτος μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείου, και των τριών κατευθύνσεων: Θετικής, Θεωρητικής και Τεχνολογικής, καθώς και προγράμματα των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές καθηγητές και από φοιτητές τμημάτων Πανεπιστημίου που σχετίζονται με τις ανάγκες των μαθημάτων που θα διδάσκονται και οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.
Οι καθηγητές και φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο πρέπει να προσκομίσουν:

1. Τη σχετική αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται.
2. Βιογραφικό Σημείωμα
3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης σπουδών ή βεβαίωση σπουδών
4. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής.

Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να προσέρχονται με τη συνοδεία γονέα η κηδεμόνα τους, προκειμένου να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Επίσης, καλούνται όσοι εθελοντές θέλουν να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους στη γραμματειακή υποστήριξη και στην εν γένει λειτουργία του φροντιστηρίου να προσκομίσουν:

1. Την σχετική αίτηση που επισυνάπτεται.
2. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής.

Οι αιτήσεις για τους εθελοντές καθηγητές, τους εθελοντές και τους ωφελούμενους μαθητές θα παραλαμβάνονται στον 3ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου στην οδό Αργοστολίου και Σάμου (είσοδος από Καπετανάκη) από 8 έως 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 – 20:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους μαθητές:

1. Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης έως 20.000€
2. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του γονέα η κηδεμόνα.
3. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή.

Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνεται στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, στην οδό Αργοστολίου και Σάμου κατά τις απογευματινές ώρες και θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2014.

Αίτηση συμμετοχής διδασκόντων
Φόρμα βιογραφικού διδασκόντων
Αίτηση συμμετοχής εθελοντών
Αίτηση συμμετοχής μαθητών

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.