H απάντηση της Μαρίας Μουτσάτσου στην Βαλιάνα Κοσμά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου




(Mαρία Μουτσάτσου – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης, Ποιότητας Ζωής και Δημόσιας Υγείας)

Κάθε πρόβλημα που αφορά παιδιά είναι πάντοτε σοβαρό,χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό και σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με ανακοινώσεις στο facebook.Όλοι οι εθελοντές εκπαιδευτικοί του κοινωνικού φροντιστηρίου ενημερώνουν και συζητούν το κάθε περιστατικό για να βρεθεί η κατάλληλη λύση.
Πραγματικά απορώ πως μία νέα εκπαιδευτικός, με αγάπη για τα παιδιά και διάθεση για προσφορά, επέλεξε να αναφέρει ένα πρόβλημα που αφορά συμπεριφορές μαθητών στο facebook εν αγνοία των γονιών τους, αντι να προσπαθήσει να βεί μία λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε. Πάντως ο 60χρονος, ίσως λόγω της μακροχρόνιας εμπειρίας του, πρότεινε αλλαγή της ώρας του τμήματος του ώστε να μην συναντιώνται τα παιδιά και να λυθεί το πρόβλημα.
Για το περιστατικό έχω τελείως διαφορετική ενημέρωση απο τον συνάδελφο σας αλλά και από τις εργαζόμενες στα ΚΔΑΠ που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, δεν θα αναφερθώ όμως δημοσίως σε λεπτομέρειες,είναι θέμα που αφορά τους γονείς τους. Θεωρώ όμως ότι οι πολεμικές τέχνες δεν είναι κατάλληλα παιχνίδια για διάλειμα φροντιστηρίου.
Η επιλογή σας για δημόσια ανάρτηση και τα σχόλια σας δεν δείχνουν διάθεση επίλυσης του θέματος ,το αν δειχνουν προεκλογικό κλίμα η όχι ας το κρίνουν άλλοι.

Σχετικά με το περυσινό εξαιρετικό κλίμα και το που πήγαν τα παιδιά και οι δάσκαλοι, σας ενημερώνω ότι εσείς διδάσκετε μία φορά την εβδομάδα και συμπίπτετε με ένα τμήμα , οι συνάδελφοι σας διδάσκουν άλλες μέρες και ώρες και ο συνάδελφος στον οποίο αναφέρεσθε, διδάσκει 4 φορές την εβδομάδα και κάνει και ιδιαίτερο μάθημα όπου και όταν χρειάζεται, πάντοτε αφιλοκερδώς και σίγουρα όχι γιατί η αδελφή του είναι Αντιδήμαρχος.Συνήθως κατηγορούνται οι αιρετοί γιατί δίνουν έμμισθες θέσεις σε συγγενείς τους όχι γιατί οι συγγενείς τους προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες.

Στα κριτήρια επιλογής των εθελοντών δασκάλων το βασικότερο είναι η επιθυμία τους να προσφέρουν στα παιδιά αφιλοκερδώς και η ειδικότητα τους σε σχέση με τα αιτήματα των παιδιών. Πράγματι αυτή την χρονιά είχαμε τις περισσότερες αιτήσεις απο παιδιά της Α Λυκείου και όλα τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν.
Λυπάμαι που μία σπουδαία πράξη αλληλεγγύης παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο Κρίμα!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.