Δελτίο τύπου για την αξιολόγηση των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας




Παρακολούθησα μετά από πρόσκληση των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας, την συνέλευση τους που αφορούσε το θέμα της αξιολόγησης τους, όπως έχει προκύψει με απαίτηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κάνω κάποιες προσωπικές σκέψεις και επιθυμώ να τοποθετηθώ παρόλο που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες ενός Δημάρχου- θέση την οποία ζητώ να μου εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου- είναι όμως μείζων θέμα ενός Δήμου για την λειτουργία του.

Πρώτη σκέψη: Οι δημόσιοι υπάλληλοι (κατά συνεπεία και οι δημοτικοί ) είναι υποχρεωμένοι να υπακούν τους αιρετούς πολιτικούς προϊστάμενους τους. Είναι γνωστό ότι οι αιρετοί πολιτικοί προϊστάμενοι, ως επί το πλείστον, έκαναν κακή χρήση αυτού του προνομίου με σκοπό να ωφελούνται εκλογικά οι ίδιοι με χάρες και ρουσφέτια. Αυτό διέλυσε την συνοχή και το οργανόγραμμα των δημοσιών υπαλλήλων, την ισχύ των προϊσταμένων, την ιεράρχηση των εργασιών και την αίσθηση ευθύνης των υπαλλήλων.

Μόνο όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι πάψουν να χρησιμοποιούν τους υπαλλήλους, σεβαστούν τη δομή και την ιεραρχία τους και δεν παρεμβαίνουν στο έργο τους θα μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για αξιολόγηση των δημοσιών υπάλληλων. Μέχρι τότε θα μιλάμε απλά για κυνήγι μαγισσών. Τους δικούς μας και τους άλλους. Αυτούς που μας κάνουν τις χάρες και τους δίνουμε προνόμια και αυτούς που αντιστέκονται και τυγχάνουν δυσμένειας.

Δεύτερη σκέψη: Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για μείωση του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου, δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις πανικού και διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εγώ σαν συνδικαλιστής Ιατρός βίωσα προσωπικά κατ ανάλογο τρόπο την διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για αυτό κατανοώ την ανησυχία των εργαζομένων. Όπως με τους Ιατρούς του ΕΟΠΠΥ η ατζέντα της κυβέρνησης ήταν να πετύχει συγκεκριμένο αριθμό μείωσης προσωπικού και για να το καταφέρει επιστράτευσε το τέχνασμα της αποκλειστικότητας, έτσι και με τους Ο.Τ.Α με τέχνασμα την αξιολόγηση, επιθυμεί να πετύχει τον συγκεκριμένο αριθμό μείωσης προσωπικού που όρισαν οι δανειστές. Παρόλο που εγώ δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα είμαι κάθετα αντιθέτως σε οποιαδήποτε απόλυση, ιδιαιτέρα δε όταν πρόκειται για νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας.

Επιθυμώ να γνωστοποιήσω δημόσια ότι,

σαν πρόσωπο δεν θα υπέγραφα καμία αξιολόγηση η οποία δεν θα είχε αντικειμενικά κριτήρια σε σαφής και περιγραφόμενες αρμοδιότητες , εγώ αρνούμαι να μετρήσω «με το μάτι» έναν εργαζόμενο.

Σαν Δήμαρχος δε, δεν θα υποστηρίξω σε κανένα επίπεδο καμία πολιτική της οποίας τα οφέλη δεν θα είναι ξεκάθαρα για την πόλη. Εγώ δεν είμαι υπόλογος σε κανένα συμφέρον δεν είμαι ευνοούμενος καμίας «παρέας» και δεν μπορώ να υπερασπιστώ κοντόφθαλμές και σε πανικό λογικές.

Για την πόλη μας, για την Πατρίδα μας, για την Αξιοπρέπεια μας.

Στέλιος Δίβαρης
Υποψήφιος Δήμαρχός Γλυφάδας ,
Ιατρός Χειρουργός, Δντης Χειρουργικής Κλινικής

Γραφείο Τύπου
Γλυφάδα 25/04/14

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.