To κρυμμένο στολίδι του Αλίμου (VIDEO&EIKONEΣ)




Μοναδικό στολίδι στον Άλιμο, το βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, κρυμμένο στο κτήμα Τραχώνων (Γερουλάνου), περιμένει τους Αλιμιώτες να το επισκεφθούν και το θαυμάσουν. Όμως η εταιρία “Μάκρο” που είναι ιδιοκτήτρια της έκτασης έχει αντίθετη άποψη. Μήπως ήρθε η ώρα να βρεθεί κάποια λύση και να επιτραπεί η είσοδος στους κατοίκους του Αλίμου;

Το notia.gr με τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Αλίμου και εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας  αναστήλωσης του ναού, Νίκο Τσαμπαρλή, βρέθηκε στο κτήμα Γερουλάνου.

“Είμαστε μέσα στο κτήμα των Τραχώνων, στο εκκλησάκι το βυζαντινό των Εισοδίων της Θεοτόκου.Μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν ερείπιο.Βλέπετε το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια, όταν πιέσαμε την εταιρία “Μάκρο” που είναι ιδιοκτήτρια της έκτασης, να εκπονήσει μια μελέτη ανακαίνισης, η μελέτη αυτή με τη βοήθεια του δήμου εγκρίθηκε από την εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Δυστυχώς μετά επί δημαρχίας Ορφανού, η υπόθεση μπήκε σε κάποιο ντουλάπι και ξεχάστηκε.Εμείς δεν το ξεχάσαμε, η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής δεν το ξέχασε, ούτε και ο Σύλλογος της Ζωοδόχου Πηγής οι προσπάθειες συνεχίστηκαν.Με τη βοήθεια του σημερινού υπουργού κ.Χατζηδάκη και της Εκκλησίας οι προσπάθειες έπιασαν τόπο και η “Μάκρο”ανέλαβε να χρηματοδοτήσει και την ανάπλαση.Το εκκλησάκι κοσμεί τον Άλιμο αλλά δυστυχώς η εταιρία δεν επιτρέπει την είσοδο γιατί φοβάται τους βανδαλισμούς.Θέλω να πιστεύω, ότι θα βρεθεί μια φόρμουλα για να επισκέπτονται οι κάτοικοι του Αλίμου, αυτό το βυζαντινό εκκλησάκι – στολίδι της πόλης.

 

Στο εσωτερικό του είχε καεί, οι εικόνες ήταν μαυρισμένες οι τοίχοι γκρεμισμένοι και η οροφή ετοιμόρροπη.Έγινε πραγματικά μια σπουδαία δουλειά και αναστηλώθηκε.Εδώ θα δείτε τους τάφους της οικογένειας Γερουλάνου. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα οι δημότες θα μπορούν να το χαρούν”.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uKVkQv_sjCw

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.