ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας – Ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία νέας Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης




 (syrizaglyfadas.blogspot.gr)

Όλοι ζούμε μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση οικονομική-κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση ως αποτέλεσμα των βάρβαρων πολιτικών που μας επέβαλαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. Κύρια θύματά της τα λαϊκά στρώματα. Εισοδήματα χάνονται, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώνονται και καταπατούνται, η ανεργία κυρίως των νέων εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, η οικονομία ακολουθεί έναν αδιέξοδο κατήφορο και οι κοινωνικές δομές καταρρέουν.

Την ίδια στιγμή οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιστέλλεται, φτάνοντας στα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Μια κατάσταση που εκτός των άλλων γέννησε, εξέθρεψε και ενδυναμώνει το εγκληματικό φασιστικό μόρφωμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Η Αυτοδιοίκηση κτυπήθηκε και κτυπιέται βάναυσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, τον «Καλλικράτη» και τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Επέβαλαν ασφυκτικό έλεγχο και διάλυση των αρμοδιοτήτων της, συρρίκνωσαν τους θεσμικά κατοχυρωμένους πόρους της (περίπου κατά 70%), οδηγώντας την σε οικονομική ασφυξία με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και σε πολλές περιπτώσεις στην κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που παρείχαν στα λαϊκά στρώματα (βρεφονηπιακοί σταθμοί, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, ΚΑΠΗ, προνοιακά επιδόματα, δομές πολιτισμού, αθλητισμού, κ.λ.π.). Μια κατάσταση που επιδεινώθηκε με τη μείωση του προσωπικού (πάνω από 20% στο δήμο μας), και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επέβαλαν ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.
Μετατρέπουν τους Δήμους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και επιβάλλουν την εκποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., εκχώρηση Μαρίνας Γλυφάδας στο ΤΑΙΠΕΔ), καθώς και την παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα ποικίλλων δημοτικών υπηρεσιών με αιχμή την καθαριότητα και διαχείριση των απορριμμάτων κ.λ.π. που θα φορτώσουν πολλαπλάσια βάρη στις πλάτες μας.

Η ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
Στη μνημονιακή αυτή λαίλαπα, η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Κόκκορη, σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Βαρβιτσιώτη (αρχηγό μέχρι πρότινος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου και σημερινό Υπουργό) και τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτέλεσαν για τη Γλυφάδα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν Κυβέρνηση και τρόικα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα τους, επιφέροντας στους συνδημότες μας σημαντικότατες περικοπές βασικών υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών.

Η δημοτική αρχή του κ. Κόκκορη, συνέχισε με χειρότερο τρόπο στη γραμμή προηγούμενων αποτυχημένων διοικήσεων του δήμου μας. Με την ανισομερή σε βάρος της Άνω Γλυφάδας ανάπτυξη, τη σκανδαλώδη διαχείριση (βλέπε το διαχρονικό σκάνδαλο του παλιού δημαρχείου που διερευνούν οι αρμόδιες αρχές), τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους», την αλόγιστη διασπάθιση πόρων σε έργα βιτρίνας, την κατασπατάληση των κονδυλίων του «πρασινόσημου» σε σκανδαλώδεις και υπερτιμημένες απ’ ευθείας αγορές οικοπέδων (ο δήμαρχος και 27 δημοτικοί σύμβουλοι διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος), τη δρομολόγηση κατασκευής υπογείων γκαράζ σε δημοτικό χώρο από ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, τις συμβάσεις με αμαρτωλές ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ με τις οποίες ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις προσωπικού και στην είσοδο ιδιωτών στις βασικές υπηρεσίες του δήμου, την καταπάτηση χώρου του Υμηττού για την πραξικοπηματική δημιουργία παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου, πράξη που όχι μόνο δεν λύνει το υπαρκτό πρόβλημα, αλλά αντίθετα ενισχύει όλους όσους επιδιώκουν την καταπάτηση και οικοδόμηση του Υμηττού.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ίδιο το ΥΠΕΚΑ να καταδικάσει την ενέργεια του δημάρχου επιβάλλοντας πρόστιμο 103.000€ που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς οι δημότες.

Αντιμετώπισε αλαζονικά κάθε αντίθετη άποψη ή πρόταση, ακόμη και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και αρνήθηκε τη στήριξη σε δίκαια αιτήματα αγωνιζόμενων συμπολιτών μας. Έτσι απομονώθηκε από τα λαϊκά στρώματα, ενώ αντίθετα επέδειξε πλήρη υποταγή στις επιθυμίες οικογενειών του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα απέφυγε συστηματικά να κινητοποιήσει φορείς και πολίτες ενάντια στο ξεπούλημα των «φιλέτων» του «Ελληνικού», του Γκολφ, των Μαρίνων της Γλυφάδας κ.λ.π., υποβοηθώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση στην διαδικασία εκποίησής τους, η οποία επιβράβευσε τον «υπάκουο» κ. Κόκκορη με το διορισμό του στο Δ.Σ. της εταιρείας ξεπουλήματος «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.».

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Γλυφάδα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο αντιστάθηκαν στις πολιτικές αυτές αταλάντευτα, ανέδειξαν μια σειρά προβλημάτων της πόλης μας από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής και των πάσης φύσεως υποστηρικτών της. Οι πολιτικές, θεσμικές και κινηματικές μας παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις μας για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, η καθημερινή μας παρουσία και δράση, μας ανέδειξαν ως μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη τοπικά και ως βασική αντιπολίτευση απέναντι στην πλήρως αποτυχημένη δημοτική αρχή και τους συμμάχους της.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας (η δημοτική κίνηση που συγκροτήσαμε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΠΡΩΚΑΤ και ανένταχτους αριστερούς συμπολίτες μας και συμμετείχαμε στις εκλογές του 2010) αλλά και η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο Μνημόνιο και τις Αντιλαϊκές Πολιτικές, πρωτοστάτησαν σε κάθε τοπική αγωνιστική πρωτοβουλία και παρέμβαση τόσο μέσα στο δήμο όσο και στην τοπική κοινωνία.

Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα στην αγωνιστική αντιπαράθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τη «μνημονιακή» δημοτική αρχή. Ούτε κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια.
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να τους ανατρέψουμε !!!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας συνολικά, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης ειδικότερα, δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Απαιτεί την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν. Βασική προϋπόθεση για αυτό όμως είναι η οικοδόμηση και στη Γλυφάδα ενός ισχυρού μετώπου των αντιμνημονιακών, προοδευτικών, αυτοδιοικητικών δυνάμεων, σε αγωνιστική συμπαράταξη με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και τους δημότες που χτυπιούνται από την κρίση οδηγούμενοι όλο και περισσότεροι στην ανέχεια.

Απαιτείται δηλαδή η δημιουργία μιας νέας πλατειάς Δημοτικής Κίνησης με σαφή Αριστερό-Ριζοσπαστικό προσανατολισμό, με δημοκρατικά, κινηματικά, οικολογικά, αντισυστημικά, και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, που θα αποκρυσταλλωθούν σε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για την αλλαγή πορείας στο Δήμο μας με πρώτιστο στόχο τις αναγκαίες κοινωνικές πολιτικές υπέρ των πληττόμενων συμπολιτών μας, τη λύση των τοπικών προβλημάτων και κύριο μέτωπο την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη αλλά και τη νίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

· Με συνεχή παρουσία και πολιτική δράση στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της δημόσιας περιουσίας, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την υπεράσπιση των ανέργων και των πληττόμενων συμπολιτών μας, καθώς και εκείνων που δεν έχουν φωνή και ζούνε στο περιθώριο της κοινωνίας.

· Με σταθερό και καθαρό ιδεολογικό μέτωπο απέναντι στη φασιστική και εγκληματική οργάνωση της ανεπιθύμητης και στην πόλη μας «Χρυσής Αυγής», αγωνιζόμενοι αποφασιστικά με το δημοκρατικό λαό για την απόκρουση και ιδεολογική της απομόνωση.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αποτελούν πολιτική παρακαταθήκη οι δράσεις και οι σημαντικές πρωτοβουλίες στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία, της δημοτικής παράταξης της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας, καθώς και το ουσιαστικό και προφητικά επίκαιρο και σήμερα πρόγραμμά της. Ενσωματώνουμε ταυτόχρονα την πείρα και τους αγωνιστικούς δεσμούς από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε (μαζί με την κοινωνία της πόλης μας) η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο Μνημόνιο και τις Αντιλαϊκές Πολιτικές, αλλά και κάθε άλλη προς την ίδια κατεύθυνση προσπάθεια.

Στις μέρες μας, η αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων και αγώνων για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών.

Να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών.

Να συμπαρασταθεί ενεργά στην εύρεση εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας. Να γίνει πραγματική τοπική εξουσία με αυτοτέλεια, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία της, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους ικανούς να τις καλύπτουν.

Να γίνει μοχλός ανάπτυξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την ανάπτυξη δομών παιδείας, υγείας και αθλητισμού για όλους τους δημότες, αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Με την εφαρμογή πολιτικής πλήρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, με πάταξη της σπατάλης στις δαπάνες του Δήμου και έλεγχο τυχόν πράξεων διαφθοράς ή παράνομων συμβάσεων, με ταυτόχρονη λήψη μέτρων για την αύξηση των λοιπών εσόδων του (εκτός των δημοτικών τελών τα οποία θα πρέπει άμεσα να μειωθούν και να ανασταλεί η είσπραξη του «πρασινόσημου»).

Καλούμαστε ακόμη να αντιταχθούμε σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών του Δήμου (σε κοινωνικές παροχές, αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, προσλήψεις προσωπικού με ΚΟΙΝΣΕΠ ή μέσω ΜΚΟ κ.λ.π.), να παρέμβουμε αγωνιστικά για την προστασία των απειλούμενων με εκποίηση στα κερδοσκοπικά κεφάλαια ζωτικών χώρων της (Ελληνικό, παραλιακό μέτωπο, μαρίνες, Αστέρια, κ.λ.π. τμήματα δημόσιας και δημοτικής περιουσίας) αλλά και για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, την ανακήρυξη του ορεινού όγκου του Υμηττού σε Δημόσια δασική έκταση χωρίς αυτοκινητόδρομους, χωρίς καμία επέκταση του Σχεδίου πόλης, με την απομάκρυνση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου, άλλα και όλων των καταπατητών.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με δημάρχους κομματικά δεκανίκια και πελατειακούς διεκπεραιωτές. Θέλουμε το δήμο βασικό πυλώνα της αποκέντρωσης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και μοντέλο των νέων μορφών διακυβέρνησης, με εμβάθυνση της διαφάνειας, μακριά από πελατειακές σχέσεις, παραγοντισμούς, αναξιόπιστα και φθαρμένα πρόσωπα, με θεσμούς συμμετοχικούς και άμεσης δημοκρατίας.

Προβάλουμε σταθερά το αίτημα της κατάργησης του «Καλλικράτη» και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λ.π. Είμαστε ταυτόχρονα αντίθετοι στα σχέδια των κομμάτων της συγκυβέρνησης που φοβούμενα την έκφραση της λαϊκής οργής, επιδιώκουν με νέο εκλογικό νόμο για «δήθεν ανεξάρτητους και άριστους» δημοτικούς άρχοντες, να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν εξ αιτίας των πολιτικών τους και να τους οδηγήσουν σε μια «χαλαρή αυτοδιοικητική» ψήφο.

Εμείς αντίθετα επιδιώκουμε να αναδείξουμε ότι σήμερα μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, πολιτικό και αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν.

Για μας, η Αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Ο κοινωνικός, κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας της, είναι σήμερα απόλυτα αναγκαίος.
Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην άποψη ότι η ενότητα και η κοινή δράση όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, αποτελούν την αναγκαία απάντηση για την ανατροπή του βάρβαρου μνημονιακού σκηνικού στη χώρα αλλά και ειδικότερα στην πόλη μας.

Με βάση τα παραπάνω:
Απευθυνόμαστε σε όλους τους απλούς πολίτες της Γλυφάδας, ανεξάρτητα από πολιτική προέλευση και την παράταξη που επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές, και τους καλούμε να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας νέας Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης, ικανής να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία και να ανατρέψει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές και να δώσει τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΑΛΣΟΥΣ 15)
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖOΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Γλυφάδα Νοέμβρης 2013

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.