Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η Εναλλακτική Δράση πραγματοποίησε και φέτος σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9) Και παρά το γεγονός ότι η εβδομάδα αυτή ήταν εβδομάδα μεγάλων κινητοποιήσεων ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα έντονων αντιδράσεων και διαδηλώσεων για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, οι δραστηριότητες είχαν επιτυχία.

Συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20/9 και το Σάββατο 21/9 ενημερωτικές εξορμήσεις στις πλατείες της Βούλας και της Βουλιαγμένης όπου μοιράσθηκαν φυλλάδια και έγιναν συζητήσεις με πολίτες -ιδιαίτερα με νέους- για τη σημασία της μείωσης της χρήσης του ΙΧ και τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς και με ποδήλατο.

Έγινε το Σάββατο 21/9 η περιήγηση στους ενοποιημένους αρχαιολογικούς χώρους και η ξενάγηση στην Πνύκα και την Αρχαία Αγορά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/9 ο ποδηλατικός γύρος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Οργανώθηκε από τη συλλογικότητα greek artists info με πρωτοβουλία του μέλους μας Νέλλης Γιαχανατζή, την οποία και συγχαίρουμε, και με τη στήριξη της Εναλλακτικής Δράσης έκθεση εικαστικών με περιεχόμενο το ποδήλατο. Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Μελίνα (Θησείο)

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης λόγω της δολοφονίας και της κηδείας του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα καλέσαμε σε συμμετοχή στις αντιναζιστικές διαδηλώσεις

Για τη στήριξη των εκδηλώσεων θέλουμε να ευχαριστήσουμε

Το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και προσωπικά τον διευθυντή του Κώστα Αρβανίτη. Παράλληλα επισημαίνουμε, από όσο ξέρουμε, ότι ήταν το μόνο πανελλαδικής εμβέλειας μέσο ενημέρωσης που ασχολήθηκε με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Την τοπική εφημερίδα “Εβδόμη“ και τα blogs “Παράκτιος“ και “Γειτονιά μου“

Την Τροχαία Γλυφάδας που έστειλε δύο περιπολικά και μία μοτοσυκλέτα για τον ποδηλατικό γύρο.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε την πολύ σημαντική εθελοντική προσφορά στις εκδηλώσεις των μελών και των φίλων της Εναλλακτικής Δράσης και ιδιαίτερα των συντονιστών των εκδηλώσεων Άγγελου Στέφανου και Νίκου Σταματιάδη.

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.