Οι δήμαρχοι καλούν την ΕΛ.ΑΣ. να αναλάβει χρέη Δημοτικής Αστυνομίας
 

Άμεση ανάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. των αρμοδιοτήτων που ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία – μεταξύ άλλων παράνομη στάθμευση, έλεγχος καταστημάτων, παρεμπόριο – και έχουν μείνει πλέον στον αέρα με εμφανή αποτελέσματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, τους καλεί να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση της αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα προβλέπεται η ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία των σχετικών αρμοδιοτήτων, οι οποίες έχουν μείνει «ορφανές», με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. (σσ. Οι εικόνες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ είναι αδιάψευστος μάρτυρας).

Ο κ. Ασκούνης υπενθυμίζει στους αρμόδιους υπουργούς ότι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας απαιτείται, κατά το νόμο, να εκδώσουν ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει την παράλληλη άσκηση της αρμοδιότητας μέχρι την οριστική μεταφορά της στην Ελληνική Αστυνομία στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης σχετικών αιτημάτων από πολλούς δημάρχους εκ των 81 δήμων της χώρας, οι οποία διέθεταν Δημοτική Αστυνομία.

«Η βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δήμους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αστυνόμευσης», σημειώνει ο κ. Ασκούνης. «Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο έλεγχος τους παραεμπορίου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αρμοδιοτήτων που δεν μπορούν να ασκηθούν»….

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.