Η Εναλλακτική Δράση για τις αρχαιότητες σε Λαιμό και Καβούρι




Δελτίο Τύπου της Εναλλακτικής Δράσης:
Το Δημοτικό Συμβούλιο ΒΒΒ στη συνεδρίαση της Τρίτης 11 Ιουνίου ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του ιστορικού κ. Διονυσόπουλου να πιεσθεί το ΥΠΠΟ προκειμένου να υπογράψει την Υπουργική απόφαση που απαιτείται από τη νομοθεσία, για να τεθεί σε ισχύ η γνωστή θετική απόφαση του ΚΑΣ για χαρακτηρισμό του Λαιμού και του Καβουρίου σαν αρχαιολογικών χώρων. Την ίδια πρόταση, ως γνωστόν, εμπλουτισμένη όμως και με κοινωνικές δράσεις για ενημέρωση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών με σκοπό την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης προς το Υπουργείο είχε καταθέσει, η Εναλλακτική Δράση. στο δήμο ΒΒΒ, αμέσως μετά από την απόφαση του ΚΑΣ. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις μας για κοινωνικές δράσεις με στόχο τη διεκδίκηση του αιτήματος.
Εντύπωση όμως μας προκάλεσε η οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Κωσταντέλος εναντίον της Εναλλακτικής Δράσης γιατί τολμήσαμε !!! να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κωσταντέλο προσέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, ξεχνώντας βέβαια τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους δημόσια και κατ επανάληψη έχει ό ίδιος χαρακτηρίσει το δημοτικό συμβούλιο σαν αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό, αφερέγγυο (για να αναφερθούμε μόνο στους πιο ήπιους) Στο ίδιο πνεύμα κινούμενος και ο δήμαρχος κ. Πανάς ζήτησε από τον πρόεδρο να μη δοθεί ο λόγος στον κ. Σταύρου που εκπροσωπούσε την Εναλλακτική Δράση.
Τελικά ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεωργουλόπουλος έδωσε το λόγο στον κ. Σταύρου, ο οποίος επεσήμανε ότι για ένα τόσο σοβαρό και επείγον θέμα που απαιτεί σύγκρουση με μεγάλα συμφέροντα δεν αρκεί μόνο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά είναι αναγκαία η άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών. Πολύ περισσότερο μάλιστα που όπως τόνισε το βράδυ επρόκειτο να κατατεθεί στη βουλή φωτογραφική διάταξη για την εκποίηση της Βουλιαγμένης και του Καβουρίου. Σύμφωνα με τη διάταξη η εκκλησία (στην οποία ανήκει μεγάλο μέρος της περιοχής) θα μπορεί πλέον να «αξιοποιεί» μόνη της την εκκλησιαστική περιουσία με διαδικασίες φάστ τράκ μέσω των ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων) Για το σκοπό αυτό μάλιστα , όπως γράφτηκε σε πολλά ΜΜΕ, την περασμένη εβδομάδα έγινε σε γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης μυστική συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Ρωσίας κ. Κύριλλο, στο επίκεντρο της οποίας ήταν το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την εξαγορά της δημόσιας περιουσίας στη Βουλιαγμένη.
Η Εναλλακτική Δράση που είναι σε συνεχή επαφή και με το ΚΑΣ και με το Σωματείο Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημαίνει ότι παρά τη θετική απόφαση του ΚΑΣ, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα μέχρι το χαρακτηρισμό της περιοχής σα Ζώνης Α ( Απολύτου Προστασίας) και καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Θα πραγματοποιήσουμε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση μετά και από την επόμενη Συνεδρίαση του ΚΑΣ που θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουνίου
Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.