Peeping Tom – το νέο cocktail spot της Βούλας (EIKONEΣ)




Peeping Tom: Πως ένας ηδονοβλεψίας του Μεσαίωνα έγινε έμπνευση για το νέο cocktail bar της Βούλας!

Ποια ήταν η Lady Godiva; Γιατι κυκλοφορούσε γυμνή στους δρόμους και γιατί ο Peeping Tom την ”έπαιρνε μάτι” από το παράθυρό του; Οι απαντήσεις στο νέο cocktail spot της Βούλας!

H Ιστορία

Η Λαίδη Γκοντίβα (αγγλικά: LadyGodiva, προφ. Γκοντάιβα) ήταν Αγγλίδα ευγενής (περ. 1040 – 1080), που είναι γνωστή για τη θρυλική έφιππη εμφάνισή της στους δρόμους του Κόβεντρυ στο Γουόρικσερ.

Η αρχαιότερη καταγραφή του περιστατικού βρίσκεται στα «Χρονικά» (Chronica) του χρονικογράφου Ρότζερ του Ουέντοβερ Αναφέρει ότι ο σύζυγός της Λεόφρικ, απαυδισμένος από τις ικεσίες της, με τις οποίες του ζητούσε να μειώσει τους βαρείς φόρους που είχε επιβάλλει στους πολίτες του Κόβεντρυ, της δήλωσε ότι θα ικανοποιούσε την επιθυμία της, αν ολόγυμνη πάνω στο άλογό της περνούσε από την πολυσύχναστη αγορά της πόλης.

Η Γκοντίβα αποδέχτηκε την πρόταση του άντρα της, με τα μαλλιά της μόνο να καλύπτουν το γυμνό κορμί της, περιδιάβηκε τους δρόμους του Κόβεντρυ. Ο ΡάναλφΧίτζεν (πέθανε το 1364) λέει στο «Πολυχρονικό» του, ότι η γυμνή εμφάνιση της Γκοντίβα είχε ως αποτέλεσμα να απαλλάξει ο Λεόφρικ την πόλη από όλους τους φόρους.

Από ευγνωμοσύνη για την πράξη της αυτή, όλοι οι κάτοικοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους την καθορισμένη ώρα και μόνο ένας ράφτης, ο Τομ, την παρακολουθούσε κρυφά από το παράθυρό του. Ο Πήπινγκ Τομ (PeepingTom) έγινε από τότε συνώνυμο του ηδονοβλεψία. Η ιστορία του ράφτη έγινε μέρος του θρύλου κατά το 17ο αιώνα, όπου σύμφωνα με τις περισσότερες περιγραφές, για τιμωρία, τυφλώνεται επιτόπου.

Η Λαίδη Γκοντίβα πέθανε γύρω στο 1080 και σήμερα, ένας περίτεχνος έφιππος ανδριάντας της γυμνής Γκοντίβα, έργο του Σκώτου γλύπτη WilliamReidDick (1879 – 1961), κοσμεί από το 1949 την πόλη.

To Cocktail bar

Specialty Coffee από το πρωί και κατάλογος cocktail με πειραγμένες συνταγές διάσημων cocktails αλλά και μοναδικές συνταγές εμπνευσμένες από την ομάδα του PeepingTom, όλα αυτά σε ένα allday χώρο διαμορφωμένο με industrial και μεσαιωνικές επιρροές που συνοδεύουν την ιστορία του PeepingTom και της LadyGodiva. Η μεγάλη πρόκληση όμως του PeepingTom βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα πόδια σας!

Happy hour τις καθημερινές 18.00-21.00 cocktails 6.50 euro

https://www.facebook.com/pages/Peeping-Tom-Bar/128457043992528

Λεωφόρος Βας Παυλου 107, Βούλα, τηλ.210 9689488

(athensmagazine.gr)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.