Το γιοτ του Εμίρη του Κατάρ στην Μαρίνα Φλοίσβου (EIKONEΣ)




Ο Εμίρης του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani είναι ιδιοκτήτης του πέμπτου μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο. Η θαλαμηγός Al Mirqab είναι 133 μέτρα, έχει 54 άτομα πλήρωμα, πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και όλα όσα οφείλει να έχει ένα γιοτ που σέβεται το μέγεθος και την χλιδή του.

 

Η οικογένεια Thani κυβερνά το Κατάρ εδώ και περισσότερο από ενάμιση αιώνα. Το πρώην ψαροχώρι και ένα από τα πτωχότερα κράτη του Κόλπου, είναι πλέον μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου χάρη στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει -και η εκμετάλλευση των οποίων ξεκίνησε την δεκαετία του 40. Στο τιμόνι της βρίσκεται από το 1995 ο Hamad bin Khalifa Al Thani. Και τα έχει καταφέρει περίφημα να την διατηρήσει ως μία από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, με τον ηγέτη της να στρογγυλοκάθεται στην 7η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

 

Ο Hamad είναι ιδιοκτήτης του πέμπτου μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο. Η θαλαμηγός Al Mirqab είναι 133 μέτρα, κι έχει πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και όλα όσα οφείλει να έχει ένα γιοτ που σέβεται το μέγεθος και την χλιδή του. Ο προοδευτικός εμίρης είναι, επίσης, φιλότεχνος και συλλέκτης. Εκτός από τη συλλογή έργων τέχνης του διαθέτει και μια πλούσια συλλογή παιδιών που απαρτίζεται από 24 συνολικά απογόνους, 11 γιους και 13 κόρες από τις τρεις συζύγους του. Ένας από τους γιους του είναι ο 31χρονος σεΐχης Tamim bin Hamad Khalifa Al Thani, ο οποίος από το 2003 ορίστηκε ως ο φυσικός κληρονόμος του Κατάρ και, άρα, είναι ένας πολύφερνος γαμπρός, το δίχως άλλο.

 (eirinika.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.