Eστία Νέας Σμύρνης: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου




Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 09:15
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, επισκέπτεται το Μέγαρο του Δημαρχείου Αθηνών για να θαυμάσει α) τις αίθουσες που έχει διακοσμήσει με εικόνες της Ελληνικής Ιστορίας, ο μεγάλος Μικρασιάτης Αγιογράφος  και Συγγραφέας Φώτης Κόντογλου καθώς και οι μεγάλοι Ζωγράφοι του 20ου αιώνα Γεώργιος Γουναρόπουλος και Κων/νος Παρθένης, β) την μεγάλη αίθουσα τελετών με τα πορτραίτα όλων των διατελεσάντων Δημάρχων Αθηνών και γ) ομοιώματα όλων των ανωτέρω Δημάρχων και έργα της Μικρασιάτισσας Γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή.
Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ (περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς)

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00
Λογοτεχνικό Σαλόνι:
Θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Συρία: Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού» του Συγγραφέα-Φιλολόγου Στέφανου Γανωτή του Εκδοτικού Οίκου «Θύρα». Ομιλητής θα είναι ο Συγγραφέας και αφηγητές, η κα Ελεάνα Χατζάκη και ο κ. Κωνσταντίνος Λιναρδάτος. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν  η κα Μαριάνθη Λιουδάκη (τραγούδι), οι κ.κ. Θοδωρής, Δαμιανός & Γιάννης Παπαδόπουλος (ποντιακή λύρα και νταούλι) καθώς και οι ομάδες: Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, Χορευτική Ομάδα Λυκόβρυσης «Αστροφεγγιά» και η Χορευτική Ομάδα «Η Περπερούνα», σε μικρασιατικούς χορούς.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη.Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00
Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, μας αφηγείται τη μαγική και συναρπαστική ιστορία της ζωής των αστεριών από τη γέννησή τους ως την καταστροφή τους.
       «Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός, κάποιου, πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο».Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30
Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Mελών της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 18.00. Προκειμένου να συμμετάσχετε στη Γενική Συνέλευση παρακαλείσθε όπως εξοφλήσετε τη συνδρομή σας.
Θα ταχυδρομηθεί εγκαίρως σχετική πρόσκληση.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης τιμά πανηγυρικά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Θα μιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μεταλληνός με θέμα «Το αληθινό 21’».
Συμμετέχει η Xορωδία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης με επίκαιρα τραγούδια. Τη Χορωδία διευθύνει ο Μαέστρος κ. Σταύρος Πιοτόπουλος. Στο πιάνο, ο καταξιωμένος  Πιανίστας της ΕΣΤΙΑΣ  κ. Μάνος Κιτσικόπουλος.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 09:00
Εορτή για την 25η Μαρτίου του 1821 από το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ: “Κύπρος. Μονή Κύκκου”. Επισκεπτόμαστε την Κύπρο, το χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος, η οποία με προστάτιδα την Παναγία της Μονής Κύκκου συνεχίζει τον αγώνα της.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος”
Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.