Thalia Gallery: Ομαδική έκθεση “Ιεροί τόποι και σύμβολα, Ελλάδα – Ιαπωνία”




Με αφορμή το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024, η Thalia Gallery (Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος) ανακοινώνει την ομαδική της έκθεση της με τίτλο “Ιεροί τόποι και σύμβολα, Ελλάδα – Ιαπωνία”.

Με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη, η έκθεση θα παρουσιάσει τα έργα τριών καλλιτέχνιδων ειδικών στις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές, της Ντίνας Αναστασιάδου, της Πολυξένης Σαμανίδου, και της Κλέας Ράππου.

Το vernissage θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 7:00 μμ. Οι τρεις καλλιτέχνιδες, η επιμελήτρια της έκθεσης και οι ιδρυτές της Thalia Gallery θα χαρούν να σας υποδεχτούν.

Σαμανίδου Πολυξένη – Ανθισμένος ιβίσκος

Η ιαπωνική τέχνη είχε σημαντική επιρροή στο κίνημα του ιμπρεσιονισμού. Ένα πάθος και μια εμμονή για το χρώμα και τη φύση που οδήγησε τους καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη να ξεκινήσουν την αναζήτηση αυτής της μοναδικότητας.



Ντίνα Αναστασιάδου – γλυκίνη δίπτυχο

Η έκθεση “Ιεροί τόποι και σύμβολα, Ελλάδα – Ιαπωνία” αναδεικνύει τη διαχρονικότητα της ιαπωνικής τέχνης τοποθετώντας πολύ ιδιαίτερες τεχνικές της σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.  Προάγει μια συζήτηση για τα σύμβολα και τους ιερούς τόπους των δύο πολιτισμών που αναπαρίστανται με κεραμικά γλυπτά και εικαστικές δημιουργίες με μελάνι σε χαρτί (τεχνικές sumie).  Είναι ένας εορτασμός προγονικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται από μοναχούς από τον 13ο αιώνα. Είναι πάνω απ’ όλα ένας εορτασμός της μοναδικότητας των δύο πολιτισμών.

Κλέα Ράππου – Άνθη και σπουργίτια

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Λουΐζα Καραπιδάκη “Οι τρεις καλλιτέχνιδες, Ντίνα Αναστασιάδου, Πολυξένη Σαμανίδου και Κλέα Ράππου μεταφέρουν την αίγλη και τη λάμψη της ιαπωνικής τέχνης στη χώρα μας, και μας εισάγουν σε ένα κόσμο μαγικό, υψηλής αισθητικής.”

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου 2024.

Ώρες λειτουργίας Thalia Gallery :
Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 13:00-20:00
Τετάρτη: 13:00-19:00
Σάββατο: 12:00-16:00

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.