«Τα Ψηλά Βουνά» με δωρεάν είσοδο την Κυριακή 21 Απριλίου, στον Άλιμο




Ένα έργο άκρως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό, που εξυμνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη μύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα.

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν” στον Άλιμο (Υψηλάντου & Θησείου) – Δωρεάν είσοδος

Παράσταση βασισμένη στο έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά», που εκδόθηκε ως το πρώτο Αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα το 1918! Το παιδικό μυθιστόρημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου που απευθύνεται στα παιδιά όλων των εποχών και ηλικιών παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη πρωτοποριακή παράσταση, γεμάτη μουσικές, που κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, το παλαιό και το νέο, υπηρετώντας το διαχρονικό κείμενο του συγγραφέα.

Τα παιδιά μιας χορωδίας, διαβάζουν το βιβλίο του Παπαντωνίου, γοητεύονται τόσο πολύ και αφήνοντας πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, αποφασίζουν να περάσουν ένα καλοκαίρι μακριά από τον πολιτισμό στα ορεινά της Ευρυτανίας, για να ζήσουν ό,τι κι εκείνα τα παιδιά στο βιβλίο του Ζ. Παπαντωνίου. Στην παρούσα δροσερή εκδοχή η σκηνοθεσία προσφέρει αβίαστο διδακτισμό, έτσι ώστε η παράστασή «Τα Ψηλά Βουνά» να μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μικρών θεατών.



Στον ρόλο του Δασκάλου ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος!

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ιακώβου

Ερμηνεύουν: Γ. Γιαννόπουλος, Ευθ. Μπαλαγιάννης, Π. Κούλης, Σ. Καραγεωργίου, Εμμ. Στεφανουδάκης, Ν. Γονίδης, Στ. Καμνή, Σ. Κεπαπτσόγλου, Ν. Σιούφα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.