Σε αδιέξοδο το «Άγιο Δισκοπότηρο» των έργων στη Νέα Σμύρνη




Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε αυτοψία που είχε κάνει στο εργοτάξιο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης, διαβεβαίωνε ότι αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σύμφωνα με τον μέχρι τότε προγραμματισμό στις 2/9/2024.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, ο νέος δήμαρχος, Γιώργος Κουτελάκης, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η κατάσταση βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού έχουν σταματήσει τα έργα. Μάλιστα ο δήμαρχος χαρακτήρισε το νέο κλειστό, ως το “Άγιο Δισκοπότηρο” των έργων αυτή την περίοδο στη Νέα Σμύρνη.

“Το κλειστό γήπεδο του Πανιωνίου ή θα ξεκινήσει σε 1-2 μήνες για να τελειώσει ή θα απομακρυνθεί ο εργολάβος” είπε

“Δεν είναι δυνατόν να είναι όμηρος η πόλη και η Περιφέρεια της οποιαδήποτε εργοληπτικής εταιρείας. Ή θα αποφασίσει με όποιους όρους να το ξεκινήσει ή θα απομακρυνθεί για να επαναδημοπρατηθεί, δεν ξέρω με ποιος όρους και ποιες προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί ένα έργο που δεν είναι έργο.



Δυσκολεύεται ακόμη και ο Περιφερειάρχης να πει αν θα συνεχίσει. Η γραμμή αυτή τη στιγμή είναι ή ξεκινάς και λες τι θες και σου λέμε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ή φεύγεις από το έργο.”

Τι είχε δηλώσει ο Γιώργος Πατούλης για το έργο, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο:

«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ν. Σμύρνης, η κατασκευή του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου, γίνεται πραγματικότητα καθώς εντός του 2024 θα παραδοθεί προς χρήση. Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στην υλοποίηση αθλητικών υποδομών σε όλη την Αττική, δώσαμε
έμφαση και στο συγκεκριμένο έργο και καταφέραμε με επιμονή, σχέδιο και συνέπεια να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και τις αγκυλώσεις.

Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Σε αυτό το πλαίσιο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις
για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για 2 χρόνια.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού. Οι εργασίες προχωρούν ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.