Πρόγνωση Μαρουσάκη για βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση




Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης βρίσκεται η χώρα μας, σήμερα Τρίτη, ενώ αναμένονται και λασποβροχές. H ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές ενώ αύριο αναμένεται σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλεάρχο Μαρουσάκη να εκτονωθεί το φαινόμενο σιγά σιγά προς τα ανατολική και θαλάσσια τμήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται:

  • Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης (23/4).
  • Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Άνεμοι τύπου Φοέν σήμερα
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, σήμερα θα πνέουν άνεμοι τύπου Φοέν και θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για ισχυρούς καταβατικούς ανέμους. «Πολλές φορές έχουμε δει ανάλογες διαφορές ή ακόμη και μεγαλύτερες των 16°C μεταξύ της Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νοτίων Νησιωτικών περιοχών, ειδικά στις περιπτώσεις όπου επικρατούν ισχυροί καταβατικοί νότιοι άνεμοι. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάτι ”πρωτοφανές”, όπως λ.χ. για τους σημερινούς 28 °C στο Ηράκλειο και τους 11 με 12°C στα βορειοδυτικά», αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ.



O καιρός σήμερα
Άστατος θα είναι σήμερα, Τρίτη, ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ αναμένονται και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στη νότια Ελλάδα και ως προς τις ελάχιστες στη βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη λόγω των νοτίων καταβατικών ανέμων τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Μαρουσάκη για βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση
Όσον αφορά τον καιρό την περίοδο του Πάσχα, οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατες ενώ δεν αποκλείεται Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή να δούμε ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσει και η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μεταξύ 12:00 με 14:00 την Κυριακή του Πάσχα φαίνονται οι μπόρες ιδιαίτερα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.