Ο Δήμος Αλίμου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τα μέλη των ΚΑΠΗ




Ο Δήμος Αλίμου και οι Γιατροί του Κόσμου, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, διοργανώνοντας έναν συμβολικό περίπατο, στον παραλιακό πεζόδρομο, με τη συμμετοχή των μελών των τριών ΚΑΠΗ της πόλης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που γιορτάζεται ετησίως στις 7 Απριλίου, λειτουργεί ως παγκόσμια αφορμή για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας και την προαγωγή της σημασίας της ισότιμης υγειονομικής περίθαλψης για όλους. Καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το 1950, με στόχο να κινητοποιήσει κυβερνήσεις, κοινότητες και άτομα να λάβουν συγκεκριμένες δράσεις προς την επίτευξη της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και τη βελτίωση της συνολικής ευημερίας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, με τίτλο «Άσκηση, ο σύμμαχος της τρίτης ηλικίας», έγινε ενημερωτική συζήτηση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου των Γιατρών του Κόσμου. Συμμετείχαν και εργαζόμενοι της εταιρείας MSD τιμώντας την ημέρα εθελοντισμού της εταιρείας τους. Τα μέλη των ΚΑΠΗ Αλίμου, συνόδευε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δώρα Σύρμα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.