Κατανυκτική λειτουργία στην Μυρτιδιώτισσα στον Άλιμο, με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε την Παρασκευή το βράδυ, στον Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο, η Ακολουθία των Τέταρτων Χαιρετισμών.

Και αυτό γιατί με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, Παγώνας Κουτούλα και του υπεύθυνου καθηγητή Βυζαντινής μουσικής Κωνσταντίνου Καλλιά, σε συνεννόηση με τον Ιερό Ναό, στην Ακολουθία έψαλλαν οι μαθητές. Το αποτέλεσμα ήταν μια βραδιά κατάνυξης αλλά και μουσικής πανδαισίας.

Στην Ακολουθία, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος που υπήρξε για 22 και πλέον έτη εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες μαζί με τους Ιερείς του Ναού τον Προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Κεντικελένη και τον συνεφημέριο π. Γεώργιο Τσάμη.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ήταν εκεί και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές, τους ιερείς και τον Μητροπολίτη δίνοντας συγχαρητήρια στο σχολείο για το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που παράγει στην πόλη αλλά και στην ενορία που το αγκαλιάζει με αγάπη.



Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος στο λόγο του αναλύοντας στίχους των Χαιρετισμών στην Παναγία, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών για την παραχώρηση του να χοροστατήσει στην Ακολουθία και συνεχάρη από καρδιάς τα παιδιά και το σχολείο.

Μαζί με τα παιδιά που έψαλλαν δεξιά, στα αριστερά έψαλε ο αριστερός χορός του Ναού με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Ναού Ιωάννη Καρφάκη.

Ο Μητροπολίτης τέλος επαίνεσε τους γονείς και τους καθηγητές των παιδιών που συμμετέχουν στη χορωδία, τονίζοντας ότι συνεχίζουν την παράδοση αιώνων ψάλλοντας τον ακάθιστο ύμνο. (ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ναού για τις φωτογραφίες και τα βίντεο και τον συμπαραστάτη του δημότη του Δήμου Αλίμου, Μανώλη Μιχαλέτο για το κείμενο)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.