Ψάχνουν ηθικό αυτουργό για το μακελειό στη Γλυφάδα




(Παναγιώτης Σπυρόπουλος/thetoc.gr) Ο “Άρης” ήταν ο “άνθρωπος για όλες τις δουλειές” και όχι ένας απλός επιστάτης, ήταν το “είδωλο”, η “σκιά” του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, στον οποίο ανέθεταν διάφορες δουλειές. Ο 76χρονος που αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων στη Γλυφάδα, ήταν ο άνθρωπος εμπιστοσύνης της ενιαίας οικογένειας και μετά τη διαμάχη με το μέρος της μιας.

Ο “Άρης” είχε αυξημένες αρμοδιότητες και δικαιώματα μέσα στην οικογένεια και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της. “Επιβράβευσή” του για αυτή την αφοσίωση, φαίνεται να ήταν η τοποθέτησή του ως μέλος διοικητικών συμβουλίων, δύο εταιρειών της οικογένειας, η διατήρηση λογαριασμού στην Ελβετία από τον οποίο έχει διακινηθεί 1.500.000 ευρώ και ένας ακόμη στην Ελλάδα με δικές του καταθέσεις 500.000 ευρώ.

Η αποζημίωση και το σπίτι του “αντίδικου”
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της Μαρίας Καρνέση, ο 76χρονος δράστης είχε απολυθεί στις 31 Μαρτίου 2023 λαμβάνοντας αποζημίωση 74.862 ευρώ, ενώ ποτέ δεν του είχε παραχωρηθεί κάποιο σπίτι στην Γλυφάδα, ενώ αυτό που διέμενε δεν ανήκε στην Μαρία Καρνέση ή στην εταιρεία. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα φέρεται να ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση. Ουσιαστικά οι οικογένειες των νεκρών, αναφέρουν ότι η Μαρία Καρνέση δεν θα μπορούσε να του ζητήσει να φύγει από ένα σπίτι που δεν ανήκει στην ίδια ή την εταιρεία.

Αυτή η αναφορά φαίνεται να καταρρίπτει ότι ως κίνητρο των δολοφονιών ήταν η εκδίωξή του από το σπίτι που διέμενε, με το κίνητρο να παραμένει ακαθόριστο και διερευνάται. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα προβούν σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επικοινωνίες του δράστη, από τις οποίες δεν αποκλείουν να προκύψουν στοιχεία που μπορεί να αναδείξουν κίνητρο, ίσως και ηθικό αυτουργό.



Ο λογαριασμός “διακίνησης” 1,5 εκατ. ευρώ
Πηγές που προέρχονται από το περιβάλλον των θυμάτων, αναφέρουν ότι ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδερφή του σε τράπεζα της Ελβετίας. Από αυτόν έχει διακινηθεί 1.500.000 ευρώ, ενώ στο ίδιο υποκατάστημα υπάρχουν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, έχει καταθέσεις ύψους 1.500 ευρώ, ενώ σε άλλο λογαριασμό τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχουν καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό κατατέθηκαν τα χρήματα που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του. Τα συγκεκριμένα ποσά και κυρίως αυτά που διακινήθηκαν από τον λογαριασμό της Ελβετίας γεννούν ερωτήματα ως προς την προέλευση και τον σκοπό που διακινήθηκαν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν και σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν “ύποπτα” εμβάσματα-καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται.

Ο 76χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικογενειών των θυμάτων, παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς, νησί με το οποίο οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Όπλα του… Β’ Παγκοσμίου πολέμου
Οι αστυνομικοί ερευνώντας την προμήθεια του οπλισμού που χρησιμοποίησε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πολύ παλιά, ακαταχώρητα-αδήλωτα χωρίς να υπάρχει κάποια άδεια κατοχής τους. Η κοντόκαννη καραμπίνα, είχε υποβληθεί και σε μετασκευές, καθώς είχε κοπεί η κάνη της και το κοντάκι είχε μετατραπεί σε πιστολοειδή λαβή. Το περίστροφο είναι αρκετά πιο παλιό, ίσως και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτός ο οπλισμός υπήρχε στο σπίτι που ήταν επιστάτης στους Πεταλιούς, για λόγους ασφαλείας, ενώ εξετάζουν ένα ταξίδι του δράστη προς το συγκεκριμένο νησί την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις ημέρες πριν από τις δολοφονικές επιθέσεις του, που μπορεί να πήρε τα συγκεκριμένα όπλα.

Χαρτογράφησαν την διαδρομή αίματος
Από τμήματα καταθέσεων εργαζομένων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη πριν και μετά το τριπλό έγκλημα, οι αστυνομικοί χαρτογράφησαν την δολοφονική διαδρομή του, η οποία είχε κάποιες διαφοροποιήσεις από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ο δράστης τους έλεγε “φύγετε από μπροστά μου, δεν θα πειράξω εσάς, με τα αφεντικά θα ξεκαθαρίσω τους λογαριασμούς μου”

Ο δράστης μπήκε στο πάρκινγκ της εταιρείας χρησιμοποιώντας το μπουτόν, το οποίο δεν του είχε αφαιρεθεί παρότι είχε απολυθεί ένα χρόνο πριν. Πήρε το σακβουαγιάζ με τον οπλισμό και κατευθύνθηκε προς τον 2ο όροφο στο γραφείο της 77χρονης Μαρίας Καρνέση. Αφήνει το σακβουγιάζ στα σκαλιά πριν το γραφείο και μπαίνει στο γραφείο. Ακολουθεί η έντονη λογομαχία με την 77χρονη να τον βγάζει από το γραφείο και να κλειδώνει την πόρτα. Ο 76χρονος πηγαίνει στον σάκο και παίρνει τον οπλισμό. Με την κοντόκαννη καραμπίνα πυροβολεί την πόρτα, περνά στο εσωτερικό και πυροβολεί εναντίον της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής εταιρείας τραυματίζοντάς την στον ώμο.

Η 77χρονη καταφέρνει να διαφύγει και κατεβαίνει στον 1ο όροφο, επιχειρώντας να βρει καταφύγιο στο γραφείο του γαμπρού της και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας. Ο δράστης προλαβαίνει τον 80χρονο την ώρα που επιχειρεί να κλείσει την γυάλινη πόρτα του γραφείου. Πυροβολεί και σκοτώνει τον άτυχο άνδρα με το κυνηγετικό όπλο, και στη συνέχεια κάνει το ίδιο με την 77χρονη πυροβολώντας τη στο κεφάλι. Ο 75χρονος πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος της εταιρείας, αφοπλίζει τον δράστη αρπάζοντας το κυνηγετικό όπλο, ωστόσο ο δράστης βγάζει το περίστροφο από την τσέπη του μπουφάν του και πυροβολεί με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια κατεβαίνει στο υπόγειο, πετά το περίστροφο στο πορτομπαγκάζ του αυτοκινήτου του και κατευθύνεται προς μια αποθήκη όπου δίνει τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι νεκρώσιμες ακολουθίες των θυμάτων, αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση την Δέσποινα Καρνέση. Θα επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο και με τον 85χρονο εφοπλιστή, που βρίσκονταν σε αντιδικία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και διαμένει στο Λονδίνο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.