Το “Μαριδάκι” έγινε “Astakos” και ανοίγει δίπλα στην ιχθυόσκαλα της Γλυφάδας




Ο χρυσοσκουφάτος σεφ αναλαμβάνει χρέη culinary director σε ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ ελληνικής ψαροφαγίας που θα κάνει αίσθηση στη Γλυφάδα

Ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, μίλησε στο Αθηνόραμα και στον Βαλσάμη Δουκάκη, για τον “Astako”, το καινούργιο πρότζεκτ που ανοίγει σύντομα στην παραλία της Γλυφάδας, δίπλα στην ιχθυόσκαλα, εκεί που ήταν παλιά το “Μαριδάκι”.

“Θα ονομάζεται “Astakos” και θα είναι μια ψαροταβέρνα, όχι όμως απλή και κλασική. Θα έχουμε δηλαδή ξυλόφουρνο, ανοιχτή φωτιά με τροχαλίες και μια μεγάλη open kitchen όπου όλα θα γίνονται χειροποίητα”.

Στην ερώτηση μου ως προς το γευστικό κόνσεπτ, απαντά πως θα είναι “σαφώς ελληνικό. Δεν θα έχουμε ούτε σεβίτσε ούτε yuzu. Ακόμα και τα ωμά μας θα είναι για παράδειγμα μια σφυρίδα κομμένη καρπάτσιο με λίγο ανθό αλατιού και καλό ελαιόλαδο ή στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές αρτυμένα λιτά, μόνο με λεμόνι. Στο ξεκίνημα του γεύματος θα έρχεται στο τραπέζι ένα τρόλει φορτωμένο τσίπουρα από κάθε μεριά της χώρας αλλά και ένας δίσκος σε στιλ παραμάνας για να διαλέξεις πρωτότυπα μεζεδάκια όπως σαρδέλα μαρινάτη με κρύο σπανακόρυζο, ντολμαδάκι με μύδια και εσπούμα ταραμά ή χταποδοκεφτές με κρέμα φάβας και σάλτσα στιφάδο”. 



Από εκεί και πέρα τι έρχεται στο τραπέζι; “Και τα κύρια θα έχουν ελληνικό χρώμα, με προτάσεις που κινούνται πάνω στο δικό μου στιλ, όπως η σκορπίνα μπουρδέτο ή ο μπακαλιάρος μπιάνκο που θα διαμορφώνονται και ανάλογα με τις προμήθειες σε ψάρια που θα γεμίζουν την μαρμάρινη ψαριέρα μας. Αν υπάρχει για παράδειγμα ροφός θα τον μαγειρεούμε με μπάμιες, το καλκάνι στιφάδο και τη σφυρίδα σε ένα κλασικό φρικασέ”. Όσο για το ευγενές και πάνοπλο οστρακόδερμο που δίνει στο μαγαζί το όνομά του, ο σεφ έχει στο μυαλό του πολλά και διαφορετικά μαγειρικά σενάρια, “από φρέσκο αστακό στον ξυλόφουρνο και στη σχάρα, μέχρι σούπα, ταρτάρ και βεβαίως τη signature βερσιόν μου για την αστακομακαρονάδα”. 

Όλα αυτά τα ωραία και ενδιαφέροντα, συνυπολογίζοντας μάλιστα μια πλούσια wine list που θα αριθμεί περί τις 400 ετικέτες κι έναν κομψό χώρο που παντρεύει την πέτρα και το ξύλο, θα τα γνωρίσουμε σύντομα επί της Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.