Πέθανε ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, Γιάννης Παπαδάτος




“Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, Γιάννης Παπαδάτος. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Με αφορμή την απώλεια του Προέδρου της Εστίας, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης δήλωσε:

“Η πρόωρη απώλεια του αγαπητού μου Γιάννη Παπαδάτου Προέδρου του κορυφαίου Ιδρύματος του Μικρασιατικού Ελληνισμού, της ΕΣΤΙΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ, με αιφνιδίασε δυσάρεστα. Αισθήματα οδύνης με διακατέχουν. Βαρύ το πένθος για την πόλη μας. Ακόμα βαρύτερο για τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΤΙΑΣ και τα μέλη και τους φίλους του Ιδρύματος προς τα οποία εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια όπως επίσης και προς την σύζυγο και τα παιδιά του εκλιπόντος.

Ο Γιάννης Παπάδατος υπήρξε μια αναγεννητική και νεωτερική προσωπικότητα για την ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ επιχειρώντας με επιτυχία να την οδηγήσει σε εξωστρεφείς δράσεις, εγκαταλείποντας την εσωστρεφή και “κλειστή” προηγούμενη μακρά περίοδο της. Είναι αλήθεια ότι η αποστέρηση την τελευταία δεκαετία των προσόδων του Ιδρύματος από το Δήμο λόγω δικαστικής εμπλοκής του στέρησε την δυνατότητα ολοκλήρωσης και εδραίωσης του εκσυγχρονιστικού του εγχειρήματος.



Η πόλη της Ν. Σμύρνης και η ΕΣΤΙΑ θα τον θυμούνται με αγάπη και εκτίμηση για την έντονη και ηγετική προσωπικότητα του και το δημιουργικό του πνεύμα συνδυασμένο με την υψηλή αισθητική του αντίληψη.

Το πένθος για την πόλη είναι βαρύ ανάλογο του ποιοτικού και θεσμικού βάρους του Γιάννη Παπαδάτου.

Καλό σου ταξίδι ΠΡΟΕΔΡΕ.”

Η ανακοίνωση της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης:

“Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι υπάλληλοι της «ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» και της Μ.Φ.Η. «Οίκος Γαλήνης» εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του αείμνηστου Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Ιωάννη Παπαδάτου.

Το άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του μας συντάραξε βαθύτατα.

Αποχαιρετούμε με συντριβή έναν υπέροχο άνθρωπο.

Ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική του ευγένεια και η αμέριστος αγάπη για την ΕΣΤΙΑ και τον πολιτισμό είναι η ανεκτίμητη παρακαταθήκη που επέλεξε να αφήσει πίσω του, ως ο νεότερος αναμορφωτής της ΕΣΤΙΑΣ, και φωτεινό οδηγό για όλους εμάς.

Για την θλιβερή αυτή απώλεια ευχόμαστε στην οικογένειά του, που έχει έμπρακτα στηρίξει με ποικίλους τρόπους το έργο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης εδώ και δεκαετίες, καλό κουράγιο και δύναμη και είμαστε βέβαιοι ότι η μνήμη του θα παραμείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στη συνείδηση όλων μας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, όποια/ος επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά τη Μ.Φ.Η. «Οίκος Γαλήνης».”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.