Άλιμος – Λόφος Πανί: Ο πιο όμορφος υπαίθριος χώρος αναψυχής των νοτίων προαστίων (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε μοναδική τοποθεσία με θέα στο βουνό και στη θάλασσα. Με δύο παιδικές χαρές, skate park, τρία γήπεδα τένις, 5Χ5, όργανα γυμναστικής, τραπέζια πινγκ πονγκ, πάρκο σκύλων, υπαίθριο θεατράκι και κιόσκια για άραγμα. Και αν ανέβεις στην κορυφή του λόφου, αισθάνεσαι ότι είσαι σε θρόνο. Αγναντεύεις τον Σαρωνικό και τον Υμηττό και έχεις στο πιάτο το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ακολουθούν φωτογραφίες, βίντεο και αξιολογήσεις πολιτών στο citymaps.gr:

“Οργανωμένος χώρος, ο οποίος διαθέτει γήπεδα τένις βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Επίσης, υπάρχει ξεχωριστό πάρκο για σκύλους και ξεχωριστό πάρκο για παιδιά. Επίσης, υπάρχει κι ένα μικρό θεατράκι. Ανεβαίνοντας στο λόφο περνάς από πλακόστρωτα μονοπάτια, τα οποία είναι καλοδιατηρημένα και καθαρά. Θα ήθελε ίσως καλύτερη φωταγώγηση του λόφου”

“Φοβερό μέρος για παιδιά!!! άπλετος χώρος, άρτια εξοπλισμένος, με πολλά παιχνίδια και κατασκευές ώστε να μην χτυπάνε. Επίσης έχει τραπεζάκια πικ-νικ και παγκακια για να κάτσεις όσο θα παίζουν τα παιδιά. Πραγματικά υπέροχο μέρος!!!”

“Ότι πρέπει για την βόλτα με τα παιδιά, τα κατοικίδια ή το έτερον ήμισυ. Για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες. Για χαλάρωση αλλά και άθληση. Μια μικρή όαση στον Άλιμο. Αν υπήρχε περισσότερο πολιτισμός μεταξύ μας κ ευγένεια , θα ήταν τέλειο σημείο συνάντησης για όλους”



“Κάθε φορά που ανεβαίνουμε εκεί, μας καθηλώνει η ανεμπόδιστη θέα σε βουνό και θάλασσα, που κάνει το τοπίο να θυμίζει καρτ ποστάλ. Μπορούμε από εκεί, να δούμε τη μαγευτική θέα στον Σαρωνικό από ψηλά, τον Πειραιά, τον Υμηττό, μέχρι και την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Είναι λοιπόν ένας εξαιρετικός λόγος να πας για περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, ή, να βγεις με το σκυλάκι σου βόλτα. Μπορείς να πας στην όμορφη Παιδική Χαρά με την οικογένειά σου, στο παρκόσκυλο με τον τετράποδο φίλο σου ή ακόμη και να γραφτείς για μαθήματα τένις στο γήπεδο που βρίσκεται εκεί. Είτε για άθληση, είτε απλά για τη βόλτα σου, ο Λόφος Πανί είναι πάντα ένα must για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες. Ο Λόφος Πανί όμως δεν προσφέρει μόνο θέα. Έχει και μεγάλη ιστορία! Και για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας των ευρημάτων του, το 2012 κήρυξε τον Λόφο Πανί, Αρχαιολογικό Χώρο. Στο Πανί σώζονται οικοδομικά λείψανα, όστρακα και εργαλεία από οψιδιανό από την προϊστορική περίοδο, καθώς κι ένας τοίχος της τελικής νεολιθικής εποχής κοντά στην κορυφή του λόφου. Ο οψιανός είναι ένα ηφαιστειογενές πέτρωμα, πολύ σκληρό και με κοφτερές ακμές, το οποίο κατά τη Νεολιθική και την Πρωτοελλαδική εποχή, αλλά και αργότερα, εισαγόμενο από τη Μήλο, είχε ευρύτατη χρήση στον Ελλαδικό ηπειρωτικό και νησιωτικό χώρο για την κατασκευή εργαλείων. Η ανεύρεση χιλιάδων τμημάτων οψιανού, διαμορφωμένων και μη, στον Λόφο Πανί, φανερώνει ότι ο οικισμός που είχε αναπτυχθεί εδώ ήταν κέντρο εισαγωγής και επεξεργασίας του υλικού αυτού. Φαίνεται λοιπόν, ότι οι κάτοικοι των παράκτιων ή και ενδότερων οικισμών του Αλίμου, είχαν συχνές και οργανωμένες επαφές με τα νησιά του Αιγαίου – αποδεδειγμένα με τη Μήλο – κατά τις οποίες αντάλλασσαν τα προϊόντα τους και έφερναν στον τόπο τους διάφορες πρώτες ύλες, όπως πρωτογενείς πυρήνες οψιανού. Επίσης σώζονται ίχνη –διόλου ευκαταφρόνητα– από αρχαίο λατομείο των κλασικών χρόνων, φυσικά σπηλαιώματα κι ένα υδρομαστευτικό πηγάδι”

“Είναι ότι έχει απομείνει από την οικοδομική φρενίτιδα των τελευταίων ετών, μια μικρή όαση πρασίνου. Συνδυάζει φυσικό πλούτο με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις (τένις), δημοτική παιδική χαρά, υπαίθριο θεατράκι, πάρκο για σκύλους. Ειναι ένας χώρος που μπορεί κανείς να περπατήσει, να τρέξει, να βγάλει βόλτα το σκύλο του, να ανέβει στην κορφή μόνος ή με την οικογένειά του. Η θέα από την κορυφή είναι πραγματικά μαγευτική! Ατενίζει κάνεις τη θάλασσα, τα γύρω νησιά, τον Υμηττό, το παλιό αεροδρόμιο. Κάπου στο βάθος φαίνεται και η Ακρόπολη. Ένα στολίδι του Δήμου Αλίμου, που πρέπει να διαφυλάξουμε για εμάς και τα παιδιά μας”

“Ανοιχτοί χώροι και αρκετά παιχνίδια, κούνιες και τσουλήθρες για να παίξουν τα παιδιά, τραπέζια και παγκάκια για τους μεγάλους. Εύκολο πάρκινγκ στους γύρω δρόμους. Έχετε μαζί σας κανένα νεράκι γιατί δεν έχω προσέξει στο μέρος κάπου που μπορείτε να αγοράσετε”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.