Hλιούπολη: Συγκίνησε το αφιέρωμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για τον Δημήτρη Μητροπάνο




Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο. Το Δημοτικό θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» γέμισε από κόσμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό των Κομματικών Οργανώσεων:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στο σημερινό αφιέρωμα των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη για τον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο.

Ως παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας βίωσε διώξεις από το αστικό κράτος, όπως όλες οι οικογένειες αγωνιστών. Για να βοηθήσει την οικογένειά του αναγκάστηκε από πολύ μικρή ηλικία να κάνει διάφορες δουλειές., ενώ όταν τελείωσε το γυμνάσιο ξεκίνησε να δουλεύει ως τραγουδιστής. Τον «ανακάλυψε» ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και τον σύστησε στην «Κολούμπια».

Στα πάνω από 45 χρόνια πορείας του στο τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς,   τον Γιώργο Ζαμπέτα, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Ελευθερίου, Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Λεοντή, Άλκη Αλκαίο και άλλους.



 Με την πηγαία λαϊκή φωνή του, έβαλε τη σφραγίδα του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι και Χάρισε αξέχαστες ερμηνείες  .  Έχει φύγει από κοντά μας σχεδόν 12 χρόνια όμως τα τραγούδια του, το χαρακτηριστικό «χρώμα» της φωνής του συντροφεύουν μέχρι και σήμερα τον λαό και τη νεολαία.

Τραγουδούσε για όσους το είχαν ανάγκη, για τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει. Γνωρίζοντας καλά ότι «το μόνο όπλο του λαού είναι η αντίσταση, η ουσιαστική, συνεχής, καθημερινή πάλη του».

Ευχαριστούμε τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και όλους τους μουσικούς που συμμετέχουν στο σημερινό αφιέρωμα και θα μας μεταφέρουν ένα μικρό κομμάτι από την τεράστια γκάμα τραγουδιών του σπουδαίου ερμηνευτή.  (…)

Ο  Δημήτρης Μητροπάνος ήταν στο πλευρό του κόμματος όλα τα χρόνια της ζωής του, σταθερά και ακλόνητα για «έναν κόσμο πιο μεγάλο…»..τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του κόμματος και τα φεστιβάλ της ΚΝΕ-‘Οδηγητή’ όλα τα χρόνια.

Απόψε, τον τιμούμε εμείς με την εκδήλωσή μας, με την παρουσία όλων σας.»

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι μουσικοί και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να κάνει τέτοια εκδήλωση. Κάθε αφιέρωμα στον Μητροπάνο είναι συγκινητικό. Ο άνθρωπος σήμαινε παραπάνω από τον καλλιτέχνη. Θα περάσουμε συγκινητικές στιγμές απόψε.»

Τα λόγια του επιβεβαιώθηκαν. Ο κόσμος  τραγουδούσε μαζί του τα αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου και συμμετείχε στην όμορφη βραδιά. Πηγή: lsilioupolis.blog



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.