Κωσταντέλλος: “30 νεκροί στην παραλιακή της πόλης τα τελευταία 20 χρόνια” (VIDEO)




Περίπου 30 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 20 χρόνια στην παραλιακή λεωφόρο Καραμανλή. Όπως είπε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN, οι μισοί από αυτούς ήταν πεζοί που επιχειρούσαν να περάσουν το δρόμο και παρασύρθηκαν από οχήματα. Σε κοντινή απόσταση από το τελευταίο θανατηφόρο με θύματα δύο 19χρονα παιδιά, είχαν σκοτωθεί ο Mad Clip και ο Τζώρτζης Μονογιός.

“Το τροχαίο έγινε στην παραλιακή λεωφόρο Καραμανλή εκεί που συνδέεται με τη Βουλιαγμένης και τη Ευελπίδων, δεν υπάρχει θέμα κακοτεχνίας στο δρόμο ή έλλειψη φωτισμού” είπε ο δήμαρχος ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει

“Στο συγκεκριμένο σημείο καταλήγει μία μεγάλη ευθεία της παραλιακής και περίπου το 95% των θανατηφόρων τροχαίων συμβαίνουν λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα.

Σε απόσταση περίπου 70-80 μέτρα είχαμε πριν ένα χρόνο τον θάνατο του Τζώρτζη Μονογιού και περίπου ένα χιλιόμετρο παρακάτω σε αντίστοιχη ανάποδη στροφή σκοτώθηκε ο Mad Clip. H επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 60 χιλιόμετρα. Μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά από τα 60 έως τα 180 και τα 200, η μετατροπή των δρόμων σε πίστες αγώνων, μέσα στον αστικό ιστό είναι επικίνδυνο.



Ανεξάρτητα αν δεν είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμείς έχουμε ενδιαφέρον γιατί τα παιδιά τα δικά μας χάνονται, στη συγκεκριμένη ευθεία έχουμε την τελευταία 20ετία περίπου 30 νεκρούς. Οι μισοί είναι από παρασύρσεις. Άνθρωποι που επιχείρησαν να περάσουν από πεζοδρόμια και παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε εθνικό επίπεδο. Η λογική της χρησιμοποίησης των τεχνικών μέσων καταγραφής ταχύτητας με πάρα πολύ αυστηρά πρόστιμα που θα καταλήγουν μέχρι και στην κατάσχεση ων οχημάτων είναι το μόνο μέτρο που θα μπορέσει κάπου να φέρει αποτέλεσμα και να μειωθούν οι υπερβολικές ταχύτητες.

Το Δημαρχείο μας βρίσκεται στην παραλιακή, 200 μέτρα πριν το σημείο που έγινε το τελευταίο τροχαίο και επειδή μαζί με κάποιους συνεργάτες καθόμαστε μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο, ακούμε το θόρυβο από τις μηχανές των αυτοκινήτων και τρομάζουμε. Θα μπορούσε η Περιφέρεια να βάλει προστατευτικά κιγκλιδώματα για να μην περνάνε τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.