Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας σε ρόλο «μπράβων» στις εξώσεις




Κόλαση ζει τον τελευταίο χρόνο μια οικογένεια στο Παλαιό Φάληρο, που, ενώ μαίνεται η δικαστική διαμάχη, αιφνιδιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα υπάρχοντά της και να μεταβεί ως φιλοξενούμενη σε διαμέρισμα συγγενών στην ίδια πολυκατοικία ● Στη συνέχεια υπήρξαν παραβιάσεις στο σπίτι τους και μάλιστα παρουσία αστυνομικών που τους απειλούσαν.

Mε πρακτικές που θυμίζουν μαφία, Έλληνες αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα, παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους σε servicers και σε αμφιλεγόμενες εταιρείες ακινήτων που εμπλέκονται σε απόπειρες εξώσεων πρώτης κατοικίας ύστερα από –συχνά παράτυπους– πλειστηριασμούς. Στο πακέτο των υπηρεσιών φαίνεται πως περιλαμβάνονται απειλές και εκφοβισμοί των «παλαιών ιδιοκτητών», παρακολουθήσεις και παράνομες βιντεοσκοπήσεις, αλλαγές κλειδαριών, παραβίαση εισόδων, έφοδοι σε διαμερίσματα χωρίς εισαγγελική εντολή σε συνεργασία με μεταφορικές εταιρείες, φθορά ξένης περιουσίας και λοιπά αδικήματα, για τα οποία, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους και τη δυσχερή θέση των δανειοληπτών, αποφεύγουν συνήθως να λογοδοτήσουν.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, ωστόσο η «Εφ.Συν.» εστιάζει σε μια συγκεκριμένη υπόθεση, αναδεικνύοντας τι προηγήθηκε μιας απόπειρας έξωσης, που επιχειρήθηκε τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα σε διαμέρισμα πρώτης κατοικίας στην οδό Ναϊάδων 14 στο Παλαιό Φάληρο. Την προηγούμενη Παρασκευή, αλληλέγγυοι, κάτοικοι και εργαζόμενοι, κυρίως μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ, απέτρεψαν –προσωρινά– την έξωση της οικογένειας που μένει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα από το 1981. Όμως η ιστορία ξεκινά πολύ πιο πίσω και είναι αρκετά σκοτεινή.

Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελούσε υποθήκη ενός επιχειρηματικού δανείου στην Εθνική Τράπεζα που είχε πάρει ο 69χρονος σήμερα Ν.Σ. για μια επιχείρηση σαπωνοποιίας που είχε στη Θήβα. Η Εθνική πούλησε το δάνειό του στην εταιρεία Symbol Investment με έδρα το Δουβλίνο, η οποία στη συνέχεια ανέθεσε ως διαχειρίστρια εταιρεία την είσπραξη του δανείου στην εταιρεία Cepal, στην οποία μάλιστα πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο από το υπουργείο Ανάπτυξης για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις και αθέμιτες πρακτικές. Δείτε τη συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ: efsyn.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.