Άγιος Δημήτριος: Απεβίωσε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Θεόδωρος Έξαρχος




Απεβίωσε στις 4/12/2023 ο επί σειρά ετών διατελέσας Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου, Θεόδωρος Έξαρχος.

Ο Θεόδωρος Έξαρχος γεννήθηκε στην Ήπειρο, όπου υπηρέτησε ως δάσκαλος επί πολλά χρόνια. Από το 1975 έως το 1982 υπηρέτησε σε σχολεία του Αγίου Δημητρίου.
Από το 1982 μέχρι το 1996, έτος συνταξιοδότησής του, διετέλεσε Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου.

Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγ. Δημητρίου από το 1976 μέχρι 1996, Επίτιμος πρόεδρος, Αν. Γεν. Γραμματέας και Γεν. Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρωγής Εκπαιδευτικών, αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για πολλά χρόνια και εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη – καταπολέμηση Ναρκωτικών.

Από το 1995 μέχρι το 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Δημιουργία – Ανανέωση με Δήμαρχο τον Παντελή Ειρηνάκη.



Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, άφησε βαθύ αποτύπωμα ως Πρόεδρος του Δ.Σ. 5ου Παιδικού Σταθμού, ως Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Τένις «Θησέας», ως ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Μπάσκετ «Απόλλων», ως μέλος του Αθλητικού Οργανισμού του και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου και ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σχολικά κτίρια. Με το πάθος και την αγωνιστικότητα που τον διέκριναν συνέβαλε καθοριστικά στην ανέγερση 23 νέων διδακτηρίων και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 6/12/2023 και ώρα 14:00, στη Ριτσώνα.

Η διοίκηση του Δήμου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.