Σοκ στη Βούλα: Πιτ μπουλ κατασπάραξαν γάτες – Βίντεο ντοκουμέντο




Σοκ προκαλεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί η επίθεση που δέχτηκαν γάτες στη Βούλα από 3 πιτ μπουλ. Νωρίτερα τα τρία σκυλιά είχαν κατασπαράξει και άλλες γάτες λίγα μέτρα πιο μακριά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο (28/10), το βράδυ κοντά στο Ασκληπιείο. Τα 3 πιτ μπουλ κυκλοφορούσαν χωρίς λουριά και φίμωτρα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από από το τραγικό περιστατικό. “Φανταστείτε να κυκλοφορούσαν μικρά παιδιά στο δρόμο. Εκτός της οδύνης για τα αδέσποτα γατιά, εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια όλων μας. Είδατε τι έγινε στην Λούτσα σήμερα με το πιτ μπουλ που επιτέθηκε σε 11χρονο και παραλίγο να τον κατασπαράξει”

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και επιβλήθηκε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του μόνο 300 ευρώ! Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του και άφησαν την πόρτα ανοιχτή με αποτέλεσμα να βγουν στο δρόμο τα σκυλιά. Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο ίδιος ήταν στο αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από το σημείο. Δείτε τι αναφέρει η Tatiana Triantafillou στο Το Forum των 3Β:

“Χθες έγινε ένα τρομερό περιστατικό. 3 φονικά σκυλιά ράτσας πιτμπουλ τα έβγαλε κύριος που μένει κοντά στο Ασκληπιείο χωρίς λουριά και φίμωτρα και κατασπάραξαν 6-7 γάτες στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου με Βασιλέως Παύλου.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι νεκρές γάτες αλλά ότι θα μπορούσαν να κάνουν επίθεση σε μικρά παιδάκια ή μικρόσωμα σκυλιά που θα ήταν βόλτα με τους ιδιοκτήτες τους. Η ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία που του έγινε, του βεβαίωσε πρόστιμο μόλις 300€, λέγοντας ότι νομικά δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Εκτός ότι υπήρξε παράβαση πολλών άρθρων και κανονικά έπρεπε να γίνει σύλληψη, πρέπει να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα για να πράξουν τα δέοντα;
Προς ενημέρωση όλων των κατοίκων πέριξ του Ασκληπιείου, μεγάλη προσοχή!!!”



Το iefimerida επικοινώνησε με τον Σωτήρη Κόλλια, κάτοικο της περιοχής που τάιζε τα άτυχα γατάκια και είδε τα όσα συνέβησαν. Όπως λέει: «Ήταν ξημερώματα 29ης Οκτωβρίου. Ξημερώματα Κυριακής. Δέχτηκα τηλεφώνημα κατά τη μία το βράδυ και ήταν μία κοπέλα που μένει απέναντι από το φαρμακείο που έχουμε στη Βούλα. Έντρομη, με κλάματα, μου είπε ότι έχει γίνει ένα τρομερό περιστατικό, και τρία σκυλιά σκότωσαν τα γατάκια που ταΐζαμε. Μου ζήτησε να πάω εκεί. Είχε μαζευτεί κόσμος. Τα τρία γατάκια ήταν νεκρά. Διαλυμένα για την ακρίβεια. Ήταν εκεί και ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, καθισμένος σε ένα κάγκελο. Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στην αρχή, γιατί μας είπαν ότι τα τρία σκυλιά ήταν δικά του. Πολύ μεγαλόσωμα, ράτσας πίτμπουλ, και πολύ επιθετικά. Ας μη δαιμονοποιήσουμε τη ράτσα, γιατί γι’ αυτά τα περιστατικά δεν φταίνε τα ζώα. Φταίνε οι ιδιοκτήτες τους. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει τα σκυλιά του από τις 7 το απόγευμα, γιατί έγινε διάρρηξη στο σπίτι του και οι διαρρήκτες άφησαν την πόρτα ανοιχτή. Όμως, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δεν έγινε καμία κλήση για τέτοια περιστατικά».

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, η μονοκατοικία του ιδιοκτήτη των σκυλιών είναι κοντά στο Ασκληπιείο της Βούλας και, όπως καταγγέλλει επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, τα σκυλιά φέρεται να μπαινόβγαιναν και στο νοσοκομείο και να είχαν πανικοβάλει τους επισκέπτες του χώρου. «Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν είχαν επιτεθεί σε κάποιο παιδί; Θα είχαμε δεύτερο περιστατικό σαν της Αρτέμιδας την ίδια ημέρα».

Και συνεχίζει, επικαλούμενος μαρτυρίες: «Το παράδοξο είναι ότι ο συγκεκριμένος ηλικιωμένος κύριος κατά τη διάρκεια της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και παρακολουθούσε τα σκυλιά, σύμφωνα με μαρτυρίες. Πώς τα είχε χάσει και τα παρακολουθούσε; Είναι απορίας άξιον. Και ήταν μαζί του ακόμα ένας εριστικός τύπος που γελούσε και έλεγε: “Σιγά, πώς κάνετε έτσι; Δεν έχετε ξαναδεί νεκρές γάτες;”. Βέβαια, μόλις έμαθε ότι έρχεται η Αστυνομία, έφυγε τρέχοντας. Τελικά, του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Μαζέψαμε τις νεκρές γάτες και τις στείλαμε για υγειονομική ταφή στις υπηρεσίες του δήμου. Βέβαια, οι αστυνομικοί ήταν νέοι και δεν έγιναν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για το εάν τα σκυλιά είναι τσιπαρισμένα κ.λπ. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η προστασία της τοπικής κοινότητας από τέτοιους ιδιοκτήτες ζώων, γιατί -ξαναλέω- τα ζώα είναι ζώα. Κι αυτό που λέμε είναι φανταστείτε να ήταν πιο νωρίς και να είχε παιδάκια έξω, ή ιδιοκτήτες με μικρόσωμα σκυλιά. Θα τα είχαν σκοτώσει όλα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.