Έρευνα για το “Βέλος” διέταξε ο Νίκος Δένδιας




O υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος».

Αυτό γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τις ζημιές που υπέστη στην πρύμνη το ιστορικό αντιτορπιλικό, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σχετικά με τις ζημιές που υπέστη το αντιτορπιλικό «Βέλος» κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό παρήγγειλε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα:



– Πλημμελής διατήρηση μνημείου,

– Φθορά μνημείου,

– Φθορά πράγματος ιστορικής σημασίας,

– Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Τα έγγραφα συντήρησης και ελλιμενισμού αποτελούν «κλειδί» στη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών. Ο εισαγγελέας ζητεί και πραγματογνωμοσύνη για τις φθορές που υπέστη το ιστορικό πλοίο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του «Βέλους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.