Η Σονάτα του Σεληνόφωτος στο φεστιβάλ της Χιρόνας




 Η θεατρική ομάδα «άλλη πλευρά»του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  επιλέχθηκε και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Χιρόνας / Girona International Amateur Theatre Festival (FITAG), στην Ισπανία. Η συμμετοχή της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου με τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο φεστιβάλ της Χιρόνας αποτελεί μια σπουδαία διάκριση, που σηματοδοτεί το σημαντικό πολιτιστικό έργο πού γίνεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

H ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είχε τη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φεστιβάλ FITAG, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στις 26 Αυγούστου 2023 με την παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»  σε σκηνοθεσία του ηθοποιού και  σκηνοθέτη Τάσου Αλατζά.  Επίσης η παράσταση επιλέχθηκε από το φεστιβάλ και  παρουσιάστηκε επιπλέον και στην πόλη Llançà της Καταλονίας στις 24 Αυγούστου 2023.

Το φεστιβάλ FITAG πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο στη Girona της Καταλονίας και διοργανώνεται από την Περιφέρεια της Girona. Είναι αφιερωμένο στο ερασιτεχνικό θέατρο και φιλοξενεί θεατρικούς θιάσους από όλο τον κόσμο. Οι 17 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες  από την Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Κολομβία, Ρουμανία και Ελλάδα συναντήθηκαν στη Χιρόνα για να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό και στους επαγγελματίες του θεάτρου.

Μέσα σε ένα «μπεκετικό» τοπίο-σκηνικό ο μονόλογος της γηραιάς Γυναίκας μοιράστηκε με θεατρική μορφή σε πέντε γυναίκες, που αποτελούν τις πολλές όψεις της. Έτσι το μήνυμα του ποιήματος υψώνεται πέρα και πάνω από τα όρια μιας ύπαρξης και αφορά όλες και όλους μας. Το ποιητικό αυτό θεατρικό έργο παρουσιάστηκε για δυο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης τον Φεβρουάριο  του 2023 με μεγάλη επιτυχία.



      Θερμές ευχαριστίες στην κ. Έρη Ρίτσου για την άδεια παρουσίασης.

Συντελεστές:

Απόδοση – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Σκηνικά – Μουσική Επιμέλεια : Τάσος Αλατζάς

Συνεργάτης Φωτιστής: Μιχάλης Κάρλος

Κοστούμια: Η Ομάδα των ηθοποιών

Παίζουν:

Εύη Αγγελοπούλου, Βερονίκ Ζωγράφου, Βαγγελιώ Κονδάκη – Καραμέτου, Λίλη Σκούρτη, Δέσποινα Σχοινά.

Links: https://drive.google.com/drive/folders/1AXyovyh0xmX01hNbOjkFHwJsdQC-klBt?usp=drive_link

Moonlight sonata

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.