Βούλα: Ηρωική επέμβαση εθελοντών για να σώσουν γατάκι – Είχε εγκλωβιστεί στη μηχανή ΙΧ που ήταν εν κινήσει (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα ακόμη δύσκολο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μέλη της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Ένα γατάκι, τραυματισμένο άσχημα,, βρισκόταν πάνω στη νησίδα, στη συμβολή της παραλιακής με την λεωφόρο Ευελπίδων, στη Βούλα. Όταν δύο εθελόντριες της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣΒΟΥΛΑΣ “ΦΙΛ.Ο.Β” (εθελοντές κάτοικοι), επιχείρησαν να το πιάσουν, σε κατάσταση σοκ βρέθηκε στη μέση του δρόμου, ανάμεσα σε αυτοκίνητα. Ξαφνικά μπήκε στη μηχανή ενός διερχόμενου αυτοκινήτου. Οι εθελόντριες είπαν στην οδηγό να σταματήσει για να βγάλουν το γατάκι από μέσα, αλλά όπως λένε, εκείνη επέμενε να συνεχίσει, γιατί βιαζόταν! Χρειάστηκε να επέμβουν μέλη της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue και η αστυνομία για να ασφαλιστεί το αυτοκίνητο και να βγάλουν από τη μηχανή τον γατούλη που δίνει μεγάλη μάχη για να σωθεί. Δείτε αναλυτικά τι συνέβη:

“Ποσειδώνος Ώρα Μηδέν

Επάνω στη νησίδα της λεωφορου Ποσειδώνος (Κων. Καραμανλή) επι της συμβολής με λεωφορο Ευελπίδων στη Βούλα, δύο εθελόντριες εντόπισαν ένα γατούλη πολύ άσχημα τραυματισμένο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να τον πιάσουν αλλά δυστυχώς το ζωάκι που ήταν σε τραγική κατάσταση και πονούσε, αντιδρούσε εκρηκτικά και δεν ήταν καθόλου διαχειρίσιμο.



Ωσπου κάποια στιγμή ο γατούλης βρισκομενος σε κατάσταση σοκ και μέσα στον πανικό του προσπάθησε να διασχίσει το ρεύμα προς Αθήνα και οι εθελόντριες μπήκαν στη μέση του δρόμου και επιχείρησαν να σταματήσουν τα αυτοκίνητα.

Όμως εν ριπή οφθαλμού ο μικρούλης κατάφερε και μπήκε μέσα στη μηχανή ενος εν κινήσει διερχόμενου αυτοκινήτου.

Με την αγωνία να έχει εκτοξευτεί στο κατακόρυφο ζητήθηκε από την οδηγό να σταματήσει απέναντι σε ένα βενζινάδικο για να μπορέσουν οι εθελόντριες να απεγκλωβίσουν το άμοιρο ζωάκι με προσοχή προκειμένου να μην το αποτελειώσει η μηχανή του αυτοκινήτου.

Με τη σημαντική βοήθεια του φίλου Κώστας Στλνπλς που τυχαία βρέθηκε στο σημείο το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και με την παρέμβαση του ανέβηκε το αυτοκίνητο στο βενζινάδικο και ενημερώθηκε η ομάδα μας.

Ενημερώθηκε η οδηγός πως υπήρχε επιπλέον κίνδυνος να πάθει σοβαρή ζημιά και το ίδιο το αυτοκίνητο , αλλά εκείνη ανένδοτη επέμενε να συνεχίσει την πορεία της αδιαφορώντας για το ζωάκι καθώς επέμενε ότι βιαζόταν.

Δόθηκε τεράστια μάχη προκειμένου να η κυρια να ηρεμήσει καθως είχε ακραία ξεσπάσματα υστεριας, απειλούσε, άρχισε να ρίχνει νερά στο ζωάκι κάτω από το καπό για να το απομακρύνει και το πίεζε με ένα ξύλο επιπλέον κακοποιώντας το.

Κρίθηκε λοιπόν αναγκαίο να κληθεί η ΕΛΑΣ προκειμένου να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη παράνοια και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος έως ότου καταφθάσουν δύο εθελοντές μας που ήδη είχαν ειδοποιηθεί και έσπευδαν στο σημείο διακτινιζόμενοι από δυο διαφορετικά μέρη της Αθήνας ο καθένας.

Και οι εθελοντες μας Elen Konte και Kostas Garef συγχρονισμένοι κατέφθασαν στο σημείο.

Υπηρχε μεγάλη ένταση από την οδηγό του οχήματος , όμως η καταλυτική παρουσία μας, όπως και της αστυνομίας έδωσε ευτυχως την δυνατότητα να γίνει σωστή διαχείριση του περιστατικού.

Ασφαλίστηκε με περίμετρο το αυτοκίνητο και με συντονισμένες και προσεκτικές ενέργειες απεγκλωβίσαμε τον μικρούλη και τον ασφαλίσαμε κατόπιν σε ντρόπερ.

Στην συνέχεια η κα Κασιδόκωστα που ήταν παρούσα τον παρέλαβε και άμεσα τον μετέφερε στο κτηνιατρείο της κας Αρμάου στη Βούλα για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Όπως ενημερωθήκαμε η κατάστασή του είναι κρίσιμη, έχει κάποια νευρολογικά προβλήματα εξαιτίας του χτυπήματός του και δίνει μεγάλη μάχη.

Ευχής έργον θα ήταν θα βρει όταν ανακάμψει και βγει νικητής να βρει μια ζεστή γωνιά, καθώς ο μικρουλης δεν θα γινόταν να ξαναβγεί στο δρόμο.

Ζούμε σε ένα κόσμο κατά πλειοψηφία ανάλγητο, πολλές φορές οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και δεν συναισθάνονται.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καλούνται οι αρχες όταν υπάρχει έκθεση ζώου σε κίνδυνο ώστε οι ανάλγητοι να μπαίνουν στη θέση τους. Και ποτε μα ποτε δεν πρέπει να σταματάμε να διεκδικούμε όλοι αυτοί που νοιαζόμαστε, και να απαιτούμε το αυτονόητο.

Γιατί αυτές οι ψυχές δεν έχουν κανέναν άλλο, πέρα από εκείνους που νιώθουν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.