Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Σύσκεψη για την ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό, λόγω των συναυλιών




Με αφορμή καταγγελίες και διαμαρτυρίες δημοτών, περιοίκων του Ολυμπιακού Ακινήτου- Κλειστού Γηπέδου TAE KWON DO και της Πλατείας Νερού, σχετικά με πρόκληση όχλησης, τόσο από την καθημερινή (κατά τη θερινή περίοδο) εκπομπή υψηλής έντασης ήχου, όσο και από την κυκλοφορική συμφόρηση, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  1. “Η διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Ακινήτου TAE KWON DO, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, καθώς και της Πλατείας Νερού, η οποία γειτνιάζει άμεσα του γηπέδου και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλλιθέας, ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.)
  2. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει αποστείλει επιστολή με θέμα «Λειτουργία ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο παραλιακό μέτωπο» και αρ. πρωτ. 16960/26-6-23 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η διοίκηση της οποίας, τα τελευταία χρόνια προβαίνει σε μισθώσεις των χώρων αυτών σε εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (άνευ κοινοποίησης στο Δήμο μας), υπογραμμίζοντας τα εξής:
  • Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη κατάσταση που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου
  • Πρόσφατα μας κοινοποιήθηκε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της «LAMDA FLISVOS MARINA Α.Ε.», στην οποία επισημαίνεται ότι η ηχητική όχληση είναι τόσο σοβαρή, ώστε όχι μόνο καθιστά αδύνατη την παραμονή των ιδιοκτητών και των πληρωμάτων στα ελλιμενιζόμενα στην Μαρίνα Φλοίσβου σκάφη, αλλά δυσχεραίνει και την λειτουργία των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης αυτής
  • Εκτός από το Faliro Summer Theater και την Πλατεία Νερού, εφέτος παρατηρείται και εγκατάσταση Λούνα Παρκ
  • Έναντι του μισθωμένου από την ΕΤ.Α.Δ. χώρου, βρίσκεται το κύριο συγκρότημα του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου μας, το οποίο απαρτίζεται από complex αθλητικών εγκαταστάσεων, τα τρία γήπεδα ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος», καθώς και το Κλειστό «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», εγκαταστάσεις ανοιχτές για το κοινό και τα σωματεία της πόλης μας. Κατόπιν διερεύνησης των σχετικών καταγγελιών, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε ελεγκτικό κλιμάκιο της υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι πάγκοι μικροπωλητών πρόχειρου φαγητού έχουν καταλάβει χώρους στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο, παρεμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και καθιστώντας δυσχερή την κυκλοφορία των οχημάτων, με κίνδυνο πρόκλησης ακόμα και τροχαίου ατυχήματος!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξεκαθαρίζει ότι για να καταστεί αποτελεσματική και λυσιτελής η πολιτική για την καταπολέμηση αλλά και την πρόληψη περιβαλλοντικών οχλήσεων, απαιτείται ολοκληρωμένος επιτελικός σχεδιασμός, με γνώμονα τις επιβλαβείς επιπτώσεις που προκαλούνται στη δημόσια υγεία.

Ως εκ τούτων επιθυμούμε, επίσης, να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας ότι με δική μας πρωτοβουλία, θα κληθούν σε σύσκεψη, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι εμπλεκόμενοι φορείς με σκοπό την επίλυση των προαναφερόμενων ζητημάτων.”



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Σύσκεψη για την ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό, λόγω των συναυλιών

  • 29/06/2023 at 10:25 μμ
    Permalink

    καλησπέρα σας προς ενημέρωση, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης σε παράπονα για την παράνομη μη δυνατότητα διέλευσης απο την πεζογέφυρα που ενώνει τον Φλοίσβο και το Νιάρχο, απάντησαν ότι έχουν πάρει άδεια από το Δήμο!

    Απαντήστε
  • 30/06/2023 at 10:18 πμ
    Permalink

    Ποιότητα Ζωής, Ηχορρύπανση, Κράτος, Νόμοι και εφαρμογή ή μη σχ.διαταξεων, Οικονομικη εκμετάλλευση, αδιαφορία. .
    Διαλεγετε και περνετε ! Όλα παίζουν !!!
    Εντω Ελλαντα !!!

    Απαντήστε
    • 30/06/2023 at 10:28 μμ
      Permalink

      Η κατάσταση είναι τραγική.Τρεις φορές την εβδομάδα περνάω από το σημείο για να πάω την κόρη μου στις προπονήσεις της στο κολυμβητήριο και η αναχώρηση μας έχει μετατραπεί σε πραγματική περιπέτεια…Προσπαθώ να αποφύγω με το αυτοκίνητο πάγκους μικροπωλητών οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον δρόμο,διερχόμενα αυτοκίνητα,παρκαρισμένα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά καθώς και διερχόμενους πεζούς που κατευθύνονται στους χώρους των συναυλιών.Αφηστε σε που υποψιάζομαι ότι κάποιοι πρέπει να παρκάρουν και μέσα στο πάρκινγκ μας στεροντας θέσεις από αθλητές και γονείς ,αφού η αλάνα που βρίσκεται απέναντι ακριβως εδώ και λίγες μέρες έχει δοθεί για εκμετάλλευση και το παρκάρισμα είναι επί πληρωμή πλέον…Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα…Δεν πάει άλλο.Τα πάντα στον βωμό του κέρδους ,αλλά όχι να ταλαιπωρούνται έτσι και οι δημότες του Π.Φαληρου….

      Απαντήστε
  • 03/07/2023 at 4:17 μμ
    Permalink

    Nai sosta, otan ta kanei o dimos ston mpati kai akoun ola ta diamerismata konta ta megafona stin diapason einai ola ok epidei kanei dimosies sxeseis o dimos, otan ta kanoun idiotes pou kaka nini….i ipokrisia (tou dimou) exei xtipisei kokkino, alla ok den perimename tpt kalitero i perissotero apo ton poio axristo dimarxo ever.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.