Η ανάλυση και το προγνωστικό του Γκάνα – Ουρουγουάη




Γκάνα και Ουρουγουάη παίζουν για ένα εισιτήριο στην νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ καθώς οι ομιλοι Μουντιαλ 2022 ολοκληρώνονται σήμερα. Διαβάστε την ανάλυση, τα αγωνιστικά νέα και την εκτίμηση του Foxbet.gr για την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Γκάνα

Ανάλυση: Δέχτηκε έντονη πίεση μέχρι να ανοίξει το σκορ και πήρε τεράστια νίκη επί της Νότιας Κορέας με 3-2. Η Γκάνα εκμεταλλεύτηκε μία στατική φάση και έκανε το 1-0 με κοντινό αριστερό τελείωμα του στόπερ Σαλίσου ύστερα από εκτέλεση φάουλ (24′), ενώ στο 34′ ο Κούντους με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα. Οι Ασιάτες αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας με δύο γκολ του Τσο (58′, 61′), αλλά ο μεσοεπιθετικός Κούντους έκανε τη διαφορά διαμορφώνοντας το 3-2 με αριστερό πλασέ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, στο 68′. Η Γκάνα κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς με νίκη επί της Ουρουγουάης εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16». Σε περίπτωση ισοπαλίας, προκρίνεται αν η Νότια Κορέα δεν κερδίσει την Πορτογαλία. Αν η Νότια Κορέα πάρει τη νίκη (και η Γκάνα κερδίσει), τότε η 2η θέση του ομίλου θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων μεταξύ των δυο τους. Ιστορικά, μία φορά έχει παίξει με την Ουρουγουάη, στον προημιτελικό του Μουντιάλ, το 2010, χάνοντας στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Αγωνιστικά νέα: O Ότο Άντο έχει επιλέξει δύο διαφορετικούς σχηματισμούς (3-5-2 στο πρώτο ματς και 4-2-3-1 στο δεύτερο) και δεν έχει προβλήματα με απουσίες. «Είμαστε ενωμένοι, η ατμόσφαιρα είναι καλή και οι παίκτες πιέζουν ο ένας τον άλλον. Ελπίζω να κρατήσουμε την ενέργεια και να πάμε μακριά. Είναι σημαντικό να ξέρεις από πού έρχεσαι και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά, αν και δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο μεσοεπιθετικός Κούντους έχει κάνει… θόρυβο στο Κατάρ.



Ουρουγουάη

Ανάλυση: Δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στον όμιλο και μοιραία ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 2-0. Το ματς ήταν σχετικά μοιρασμένο, ενώ είχε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο τερματοφύλακας Ντιόγκο Κόστα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το ανεπανάληπτο τετ α τετ του χαφ Μπετανκουρ, ο οποίος με προσωπική ενέργεια «άδειασε» την αντίπαλη άμυνα (33′). Η Ουρουγουάη έμεινε πίσω στο σκορ με τη σέντρα-σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 54′ και στη συνέχεια απώλεσε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση (75′ δοκάρι «Μάξι» Γκόμες, 78′ Σουάρες, 79′ Ντε Αρασκαέτα), μέχρι να έρθει το 2-0 στο 90’+1′ από το πέναλτι του Φερνάντες. Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR για χέρι του Χιμένες, ενώ σύμφωνα με τη FIFA δεν υπήρχε πέναλτι. Η «Σελέστε» θέλει νίκη και να μην κερδίσει η Νότια Κορέα την Πορτογαλία, ενώ μένει εκτός συνέχειας σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας. Αν οι Ουρουγουάη και Νότια Κορέα επικρατήσουν, τότε η πρόκριση θα κριθεί στη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων.

Αγωνιστικά νέα: Ο κόουτς Ντιέγκο Αλόνσο χρησιμοποίησε 3-5-2 κόντρα στην Πορτογαλία μετά το 4-3-3 της πρεμιέρας με τη Ν. Κορέα. Ο Σουάρες έμεινε στον πάγκο, καθώς προτιμήθηκαν οι Νούνιες και Καβάνι ως δίδυμο στην επίθεση. Οι Ντε Αρασκαέτα (εξτρέμ) και Μαξιμιλιάνο Γκόμες (επιθετικός) βελτίωσαν την επιθετική εικόνα της Ουρουγουάης, παίζοντας ως αλλαγή στο τελευταίο ματς. Περισσότερες πιθανότητες έχει ο πρώτος για μία θέση στην ενδεκάδα, αν επιλεχθεί τελικά σύστημα 4-3-3. Παραμένει εκτός ο τραυματίας Αραούχο (Α).

Διαβάστε προγνωστικά για ΓΚΑΝΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ στο Foxbet.gr.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.