Αγορά χαλιού – 4 βήματα για τη τέλεια επιλογή νέου χαλιού




Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, η εποχή για να οργανώσουμε το σπίτι μας και να το προετοιμάσουμε για τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες. Ένας τρόπος για να υποδεχτούμε το φετινό χειμώνα με το καλύτερο τρόπο, είναι να αγοράσουμε μερικά νέα διακοσμητικά για το χώρο μας. 

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο διακοσμητικό που θα ομορφύνει το σπίτι σας και θα του προσθέσει στυλ, είναι ένα καλό χαλί. Τα νέα χαλιά σε προσφορά από τον Οίκο Εφραίμογλου αποτελούν μια υπέροχη και ποιοτική προσθήκη για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Φυσικά, η επιλογή χαλιού είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη καθώς θέλει σκέψη και ψάξιμο, ώστε να επιλέξετε το πιο ποιοτικό χαλί για το σπίτι σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα 4 βήματα που θα σας οδηγήσουν στη τέλεια επιλογή χαλιού για το σπίτι σας.



  1. Η ποιότητα του χαλιού

Το πρώτο και το πιο σημαντικό που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε το χαλί σας, είναι η ποιότητα που θα έχει. Υπάρχουν διαφορετικά υλικά από τα οποία κατασκευάζεται ένα χαλί, οπότε είναι λογικό να διαφέρει και η ποιότητά του. Πριν επιλέξετε το υλικό κατασκευής του θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον τρόπο συντήρησης και καθαρισμού για το κάθε υλικό. Επίσης, σημαντικός παράγοντας για το υλικό είναι και ο χώρος για τον οποίο προορίζεται το χαλί και ο σκοπός που εξυπηρετεί. Αν δηλαδή το χαλί είναι μικρό και διακοσμητικό δεν χρειάζεται να είναι κατασκευασμένο από κάποιο καλό και ακριβό υλικό, ενώ όταν χαλί προορίζεται για ένα μεγάλο χώρο ώστε να τον ζεστάνει, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο υλικό. 

  • Οι διαστάσεις του χαλιού

Το επόμενοι στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε, είναι οι διαστάσεις του χαλιού. Συνήθως τα χαλιά που τα βρίσκουμε σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής, υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων. Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι διαστάσεις του χώρου για τον οποίο προορίζεται το χαλί, αλλά και τα έπιπλα που υπάρχουν εκεί. Έπειτα μπορείτε να αναλογιστείτε τη διακόσμηση του χώρου σας αλλά και τι στυλ θέλετε να αναδείξετε. Αφού, είστε σίγουροι για όλα αυτά, τότε θα μπορείτε να βρείτε ποιο χαλί θα επιλέξετε, αναλογιζόμενοι και την οικονομική σας κατάσταση.

  • Σκεφτείτε για ποιο δωμάτιο προορίζεται

Για να επιλέξετε το κατάλληλο χαλί, θα πρέπει να αναλογιστείτε για ποιο δωμάτιο προορίζεται καθώς το κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, εξυπηρετεί διαφορετικές λειτουργίες και έχει διαφορετικές ανάγκες. Όπως αντιλαμβάνεστε, διαφορετικό χαλί θα χρειαστείτε στη κουζίνα από αυτό του παιδικού δωματίου. Είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε την ανάγκη ενός διακοσμητικού χαλιού και ενός χαλιού που θα ζεστάνει το χώρο.

  • Τι στυλ να έχει το νέο χαλί;!

Τέλος, το στυλ που θα έχει το νέο σας χαλί, παίζει τεράστιο ρόλο στη τελική σας επιλογή μιας. Στη σύγχρονη αγορά μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία χαλιών, για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, αρκεί να κάνετε μια καλή έρευνα. Για παράδειγμα αν το σπίτι σας είναι διακοσμημένο με ήσυχους χρωματικούς συνδυασμούς, τότε  μπορείτε να διαλέξετε ένα πιο έντονο χαλί ή κάποιο με σχέδιο. Από την άλλη, αν το σπίτι σας και η διακόσμηση του χώρου σας, είναι πιο έντονη τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο απλό χαλί, χωρίς πολλά σχήματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.