Παναγία Μυρτιδιώτισσα Αλίμου: 100 χρόνια Μικρασιάτικου Προσφυγικού Ελληνισμού




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η επετειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κεντικελένης και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.
Κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης”, ενώ τη διοργάνωση πλαισίωσε επάξια το Βυζαντινό Οργανικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Αλίμου με τραγούδια και μελωδίες από την πατρίδα της Μικράς Ασίας.
Τέλος, θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκλίβας, εκφράζοντας και συγχαρητήριες ευχές για το συνολικό ποιοτικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.