Ηλιούπολη – κύκλωμα trafficking και ναρκωτικών: «Κινδυνεύει η κοπέλα, απειλούν την ίδια και την οικογένειά της»




Έναν εφιάλτη εξακολουθεί να ζει η κοπέλα, που είχε πέσει θύμα κακοποίησης στην Ηλιούπολη πέρυσι όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση πίσω από την οποία κύκλωμα trafficking και ναρκωτικών. Η ίδια είχε προχωρήσει τότε σε σειρά αποτροπιαστικών καταγγελιών για βία, αιχμαλωσία, σεξουαλική εκμετάλλευση, απειλές και εξαναγκασμός για χρήση ναρκωτικών.

Τον Ιούλιο του 2021 είχαν προφυλακιστεί ο επίορκος αστυνομικός, καθώς φέρεται να την εξέδιδε επί ενάμιση χρόνο, αλλά και ο πατέρας της για βιασμό από τα 11 έως τα 17 χρόνια της. Πλέον, όπως αναφέρει το efsyn.gr, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποφυλακιστούν, εάν εκπνεύσει το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησης.

Δείτε τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Τhepressproject:

Τον Ιούλιο του 2021, ένα νεαρό κορίτσι στην Ηλιούπολη καταφέρνει, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, να ξεφύγει από τα χέρια του αστυνομικού που, όπως καταγγέλλει, τη βίαζε και την εξέδιδε. Προσπαθεί να καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά καταλήγει, χωρίς δικηγόρο, για πολλές ώρες στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Όταν αποκαλύπτονται όλα αυτά, η υπόθεση προκαλεί σάλο, με κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης, νέες καταγγελίες από άλλα θύματα κατά του αστυνομικού, αλλά και στοιχεία που δείχνουν οργανωμένο κύκλωμα. Η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, η Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στο TPP καταγγέλλει «εκκωφαντικές» καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης, που είναι πιθανό πλεόν να οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορουμενων, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Την ίδια στιγμή, «το κορίτσι δέχεται απειλές συνεχώς» καταγγέλλει επίσης. «Στο τηλέφωνό της, στο σπίτι της, στους δικούς της ανθρώπους. Οι απειλές είναι για να ανακαλέσει. Τη σταματούν διάφοροι άνθρωποι, είτε αυτήν είτε τη μητέρα της είτε τον αδερφό της, στον δρόμο και της λένε να πάει να ανακαλέσει. Δηλαδή, αν αυτοί οι άνθρωποι βγουν από τη φυλακή, ο κίνδυνος θα είναι άμεσος».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.