Νέο βελτιωμένο οδικό δίκτυο στην παραλιακή λεωφόρο




Η βελτίωση και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου και στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ήδη το  νέο οδικό δίκτυο στη διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι και την Βάρκιζα, περιοχή Λιμανάκια Βουλιαγμένης, είναι πραγματικότητα, καθώς ολοκληρώθηκαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας οι εργασίες αντικατάστασης του φθαρμένου οδοστρώματος με νέο αντιολισθητικό και αθόρυβης κύλισης ασφαλτοτάπητα, τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης αλλά και νέα διαγράμμιση.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας  μέχρι  το Σούνιο. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στο μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κεντρικών οδικών αξόνων από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκ. ευρώ, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  και ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αττικής εκτός από τις οδικές εργασίες, έχει προβεί στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και σε σημαντικές βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, όπως η αντιμετώπιση της αποκόλλησης βράχου στις Σήραγγες του Καραμανλή αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα οδικής ασφάλειας στη θέση «Ευκάλυπτα» στο 44ο χλμ της λ. Βάρκιζας – Σουνίου.



Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η παραλιακή λεωφόρος αλλάζει όψη. Γίνεται ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός δρόμος, όπως είχαμε δεσμευθεί. Με γνώμονα την ασφάλεια, σε μία λεωφόρο με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, προχωρήσαμε σε εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, οι οποίες δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια.  Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, χωρίς καθυστερήσεις».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.