Το βίντεο του Νίκου Δένδια για τα τρία χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών




“Τα 3 αυτά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναβαθμίσαμε τη θέση της πατρίδας μας. Με νέες συμφωνίες και ισχυρές συμμαχίες, με αυτοπεποίθηση και εθνική ενότητα” αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέβασε στο twitter

Tι αναφέρει για την Τουρκία:

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία αποκλίνει από το πρότυπο του ΝΑΤΟ ή από το ευρωπαϊκό πρότυπο, με την έννοια ότι πρεσβεύει αξίες & συμπεριφέρεται πραγματικά με τρόπο που είναι εντελώς αντίθετος με αυτόν που αναμένεται να συμπεριφέρεται μια σύγχρονη χώρα στον 21ο αιώνα.



Αυτό που βλέπουμε είναι η επιστροφή σε ένα είδος νεο-οθωμανικής ιδεολογικής προσέγγισης, έναν αναθεωρητισμό που στοχεύει να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χρησιμοποιώντας όρους όπως “Mavi Vatan”, ο οποίος περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο & ένα μεγάλο μέρος της Αν. Μεσογείου.

Επίσης εκδίδει απειλή πολέμου, ένα casus belli εναντίον μας, εάν η Ελλάδα επεκτείνει, όπως δικαιούται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Οι υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά, ακόμα και την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι στην καθημερινή ατζέντα του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, ο προφανής δρόμος προς την πρόοδο για την Τουρκία είναι να παραμείνει σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αλλά και να επιθυμεί να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ΕΕ, δηλαδή τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.