Η δημοτική αρχή Παπανικολάου ζητά «ανάσα» για το πρόβλημα της στάθμευσης




Έντονο ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Γλυφάδας για το οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Λαμπράκη στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Οι σκέψεις για απόκτηση του από τον Δήμο δεν είναι πρόσφατες, καθώς παλαιότερες δημοτικές αρχές είχαν εκδηλώσει την βούληση να δημιουργήσουν στη συγκεκριμένη έκταση έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με σκοπό να αποσυμφορηθεί το ιδιαίτερα επιβαρυμένο κέντρο της πόλης.

Η παρούσα δημοτική αρχή της Γλυφάδας, φαίνεται, όμως ότι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε τη διαδικασία για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, λαμβάνοντας σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η επιτυχής ολοκλήρωση της συγκεκριμένης προσπάθειας σε συνδυασμό με τους άλλους ανοιχτούς χώρους στάθμευσης που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη δημοτική αρχή Παπανικολάου θα δώσουν τεράστια «ανάσα» στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Γλυφάδας και θα μειώσουν -αν όχι θα εξαλείψουν το πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει η πόλη.

Θυμίζουμε ότι η έκταση που σκοπεύει να απαλλοτριώσει ο Δήμος ανήκει στην εταιρεία CAROUZOS REAL ESTATE A.E., η οποία, ως γνωστό, έχει πτωχεύσει. Μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό, τον οποίο επισπεύδει η εταιρεία Intrum που διαχειρίζεται απαιτήσεις από δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην αγορά υπήρχε σημαντικό ενδιαφέρον. Ίσως όμως τα πράγματα αλλάξουν μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, η οποία ομολογουμένως κινείται στη σωστή κατεύθυνση ελλείψει άλλων ανοικτών χώρων στο κέντρο της πόλης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.