Καλλιάνος: “Πιθανές χιονοκαταιγίδες στην Αττική”




Δείτε την νεότερη πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου:

ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόγνωσης) για την Αττική και για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα το μεσημέρι – απόγευμα έως την Τρίτη το μεσημέρι – απόγευμα, είναι τα ακόλουθα : Πιθανότητες χιονόπτωσης :- Στην κεντρο-βόρεια Αττική : 99%- Στη νότια Αττική : 90% Πιθανότητες χιονόστρωσης άνω των 2 cm :- Από τα βόρεια προάστια και βορειότερα : 99%- Στο κέντρο της Αθήνας : 85%- Στα νότια προάστια : 55-60%- Στο νότιο άκρο της Αττικής (Σούνιο, Λαύριο, κτλπ) : 35-40%

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ



Επίσης, στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας αλλά και στην Κεντρική Εύβοια θα δημιουργηθούν απ’ ότι φαίνεται πολλά προβλήματα μιας και οι χιονοστρώσεις εκεί μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 30-40 cm τουλάχιστον. Όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα φαίνεται ότι έχουν σχεδόν “κλειδώσει”. Από εδώ και στη συνέχεια το μόνο που χρειάζεται από όλους μας είναι μεγάλη προσοχή διότι οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού θα είναι πολύ πυκνές (και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα) και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που μπορεί να οδηγήσουν σε χιονοθύελλες.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΙΟΝΟ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, από το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια, στην Αττική (και όχι μόνο), να δούμε ένα φαινόμενο που σπανίως μπορεί να το δει κάποιος, όπως τις χιονο-καταιγίδες! Δηλαδή πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων (αστραπές / κεραυνοί).

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.