Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία




Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυνομικοί που, σύμφωνα με όσα αναφέρει γειτόνισσα της 31χρονης γυναίκας στη Δάφνη, κλήθηκαν να ελέγξουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου. Ωστόσο έφυγαν άπραγοι με αποτέλεσμα το πρωί της Παρασκευής η 31χρονη να δολοφονηθεί από τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους» και για «όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, αναφέρει ότι διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για το συμβάν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:



Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί η προφητική η προφητική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο Facebook της ενοίκου της πολυκατοικίας επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη, που διέμεναν εδώ και δύο χρόνια ο 40χρονος Αλβανός δράστης και η δολοφονηθείσα 31χρονη σύζυγός του.

Η γυναίκα που διαμένει με την οικογένειά της σε διπλανό διαμέρισμα, όπως είχε αποκάλυψε το protothema.gr, αρκετά συχνά άκουγε το ζευγάρι να καβγαδίζει έντονα, με τους ενοίκους όλης της πολυκατοικίας πολλές φορές να εκφράζουν τον φόβο πως κάτι κακό θα συμβεί.

Ένας από τους τελευταίους καβγάδες που είχε αναστατώσει ολόκληρη την πολυκατοικία είχε πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου, όπου η διαχειρίστρια μαζί με τη γυναίκα του διπλανού διαμερίσματος αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν, με αποτέλεσμα να κάνουν επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία.

Το περιστατικό αυτό είχε περιγράψει την ίδια ημέρα η γυναίκα και σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν τη Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!!! ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ. ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΠΑΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΝΗΝΕΡΩΣΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ»

Ο συζυγοκτόνος διατηρούσε εδώ και λίγα χρόνια και δική του επιχείρηση -ψητοπωλείο- στην πλατεία της Χαραυγής στη Δάφνη, ενώ μαζί με την 31χρονη είχαν αποκτήσει και έναν γιο. Όπως αναφέρουν οι γείτονες το ζευγάρι δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό, ενώ πέρα από ένα καλημέρα-καλησπέρα απέφευγε την οποιαδήποτε επαφή με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα κανένας να μην γνωρίζει τα ονόματά τους. Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.