Περιβαλλοντικό έγκλημα στα σύνορα Ελληνικού – Γλυφάδας – Κινδυνεύει να γίνει νέα Μάνδρα η περιοχή (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα με απρόβλεπτες επιπτώσεις (η περίπτωση της Μάνδρας το αποδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο), βρίσκεται σε εξέλιξη στο ρέμα της Ευρυάλης, στα σύνορα των δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας.

Δυστυχώς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οργανωτής του περιβαλλοντικού εγκλήματος φέρεται ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, που ο δήμαρχος του, Γιάννης Κωνσταντάτος, είναι παράλληλα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης για τον Υμηττό. Εκπροσωπεί δηλαδή 18 δήμους (ανάμεσά τους και τη Γλυφάδα) για να προστατεύει το περιβάλλον! Βλέποντας παρακάτω τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, που έστειλαν στο notia.gr, κάτοικοι της περιοχής Ευρυάλη στη Γλυφάδα, δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά, στα οποία πρέπει να απαντήσει άμεσα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με τις παράνομες εργασίες, σε ρέμα που ήδη έχει μπαζωθεί και την τελευταία στιγμή αποτράπηκε η δημιουργία του σε χώρο αποθήκευσης σκουπιδιών, όπως τον ήθελε ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης (Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: Γλυφάδα: “Όχι σε σταθμό απορριμμάτων στη γειτονιά μας”)

Στη συγκεκριμένη έκταση που είναι αμφισβητούμενο σε ποιον από τους δύο δήμους ανήκει, έχουν γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις του τότε δήμου Ελληνικού, παράνομα μπαζώματα, χωρίς καμία αντίδραση από τους προηγούμενους δημάρχους της Γλυφάδας. Εδώ και δύο χρόνια ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, δίνει αγώνα για να μετατραπεί ο χώρος σε πνεύμονα πρασίνου, έχει κάνει αληθινό παράδεισο την οδό Κρήτης (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) και έχει ανακαινίσει ριζικά το πάρκο της περιοχής (δείτε εδώ)

Ξαφνικά λοιπόν, ενώ τα σχέδια του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο ρέμα που να σημειώσουμε ότι συνορεύει με την επένδυση στο Ελληνικό, απέτυχαν, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έγιναν χθες αυτόπτες μάρτυρες ενός νέου περιβαλλοντικού εγκλήματος: Συνεργεία μπάζωσαν το ρέμα και δημιούργησαν ένα τεράστιο τείχος με βουνά από χώματα για να κρύψουν τη “χαβούζα”.



Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά τα “όργια” σε βάρος του περιβάλλοντος, τεράστιοι όγκοι από κλαδιά, κλαδοτεμαχιστής, φορτηγά να ξεφορτώνουν διάφορα υλικά, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια που είναι τοποθετημένα πάνω σε μια τσιμεντένια πλατφόρμα. Είναι προϊόντα παρεμπορίου που πρόκειται να καταστραφούν και να θαφτούν στο ρέμα;

Όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και τη δημοτική αρχή Γλυφάδας. Οι εργασίες σταμάτησαν και έγιναν προσαγωγές των ατόμων που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο, στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notia.gr, το ΑΤ Γλυφάδας, επισκέφθηκε και ο αρμόδιος για το περιβάλλον αντιδήμαρχος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Γλυφάδας, έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ αναμένεται να υποβληθούν μηνύσεις για το τεράστιο αυτό οικολογικό έγκλημα.

Αλήθεια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας που μόλις χθες είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, με θέμα την προστασία του Υμηττού, γνώριζε όλα αυτά που γίνονταν στο ρέμα της Ευρυάλης, όταν είδε τον δήμαρχο;

Oι επενδυτές στο Ελληνικό, τι λένε; Συμφωνούν με τις εικόνες αυτές της καταστροφής του ρέματος που κάποια στιγμή μπορεί να κάνουν “Μάνδρα” την επένδυση;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.