Γλυφάδα: “Όχι σε σταθμό απορριμμάτων στη γειτονιά μας”




Όχι στην χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΓIOY ΚΟΣΜΑ παράπλευρα στο Ρέμα της Νέας Ευρυάλης, λένε οι κάτοικοι της περιοχής και μάλιστα συγκεντρώνουν υπογραφές για να αποτραπούν τα σχέδια για τη δημιουργία του. Δείτε τι αναφέρουν οι κάτοικοι.

Κινητοποίηση των Κατοίκων της Γλυφάδας

Κατά την πορεία αποπεράτωσης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΓIOY ΚΟΣΜΑ από την Εταιρεία Διαχείρισης  και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» και ειδικότερα της Εφαρμογής του Σχεδίου Γενικής Οργάνωσης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ  -2.000.569 τμ, που καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της ευρύτερης υπό Πολεοδομική Διαμόρφωση Περιοχής και περιλαμβάνει 7 τμήματα διαφορετικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και όλων των κατά τόπους  ακάλυπτων χώρων αυτής-  οι κάτοικοι της Γλυφάδας κινητοποιούνται ενάντια στην Χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων των μελλοντικών κατοίκων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Η προτεινόμενη θέση εντοπίζεται παράπλευρα του ρέματος της Νέας Ευρυάλης, ήτοι στα όρια μεταξύ Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην καρδιά του οικιστικού ιστού μιας παλιάς γειτονιάς, που εφάπτεται στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης,  θέση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας με απόφαση της -ήδη από τον Νοέμβριο του 2016–  χαρακτήρισε απαράδεκτη και καταδικαστέα .

Η κινητοποίηση των κατοίκων Γλυφάδας είναι αυθόρμητη και δυναμική, παρότι η ενημέρωση τους έγινε αναπάντεχα σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών και ο χρόνος για την συλλογή υπογραφών περιορίζεται σε ένα κρίσιμο τριήμερο.

Σκοπός της να ενισχύσει άμεσα τον αγώνα της Δημοτικής Αρχής της Γλυφάδας, που υποχρεούται στην σύντομη προθεσμία του Αυγούστου και μέχρι την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, να καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τις παρατηρήσεις της πάνω στον Σχεδιασμό της Γενικής Οργάνωσης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ και να εκφράσει εκ νέου τις πάγιες αντιρρήσεις της για την απαράδεκτη Χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων.

Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν είχαν ληφθεί διαβεβαιώσεις από τους φορείς του Έργου, ότι το θέμα αυτό θα επιλύετο μέσω κοινών διασκέψεων μεταξύ των παρακείμενων Δήμων και της EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Το παρόν στάδιο διαδικασίας είναι κρίσιμο διότι συντείνει στην τελική διαμόρφωση εισηγήσεων, εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για την Εφαρμογή του Σχεδίου Γενικής Οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Για τον λόγο αυτόν οι Δημότες της Γλυφάδας και ειδικότερα οι κάτοικοι της εγγύτερης περιοχής της Νέας Ευρυάλης συντάσσονται και συνυπογράφουν την άρνηση του Δήμου Γλυφάδας, να αποδεχτεί την Χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΓIOY ΚΟΣΜΑ παράπλευρα στο Ρέμα της Νέας Ευρυάλης – ή άλλως του «Ρέματος Αεροδρομίου» .

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝYΜΟ                              ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                  ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΤI EIXΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το σχέδιο για δημιουργία σταθμού απορριμμάτων στα σύνορα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με τον Δήμο Γλυφάδας, δίπλα σε σπίτια, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης, σε μια λωρίδα γης, είναι υπαρκτό στα σχέδια ορισμένων (στη φωτογραφία αποτυπώνεται το ακριβές σημείο).
Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Να το ξεχάσουν! Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συντελεστεί ένα οικιστικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, μόνο και μόνο επειδή αυτό βολεύει κάποιους. Για αυτό το λόγο χθες το δημοτικό μας συμβούλιο υιοθέτησε και σχετικό ψήφισμα.
Αγαπάμε την πόλη μας – και την ευρύτερη περιοχή μας – κάνουμε το παν για να τη βελτιώσουμε και να την αναβαθμίσουμε και θα δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει ένα κομμάτι της. Στόχος μας είναι να λύσουμε προβλήματα, με διάλογο, νηφαλιότητα και συναίνεση – και όχι να αφήσουμε να δημιουργηθούν καινούργια. Θα ενημερώνουμε όλους τους Γλυφαδιώτες, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, συνεχώς για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό και για τις ενέργειές μας.
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να αποσυρθεί και η τελευταία σκέψη για το θέμα αυτό.

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: “Όχι σε σταθμό απορριμμάτων στη γειτονιά μας”

  • 03/09/2018 at 4:23 μμ
    Permalink

    Κανένας δεν θέλει τον σταθμό απορριμμάτων στη γειτονιά του και “”επομένως θα το φτιάξουμε κάπου πολύ μακριά, πχ σε άλλο Πλανήτη”!!! προτιμούν να πληρώνουμε τα πρόστιμα που μας βάζει η ΕΕ, να μαγαρίζουμε την Ελλάδα, να δηλητιριάζουμε τα εδάφη μας, τις ρεματιές, το πόσιμο νερό, τα νταμάρια στα βουνά, να μας τρώει η βρωμιά και η δυσωδία αντί να ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΟΥΜΕ “”και να βγάζουμε και κέρδη από τα απορρίμματα”” Είναι φανερό ότι ο πολύς ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί σωστά για το θέμα αυτό και έχει την ιδέα ότι θα Βρωμάει η περιοχή, ότι θα κάνει θόρυβο, ότι θα εκπέμπει καπνούς, ατμούς κτλ, Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και τώρα βλέπουμε αυτά τα εργοστάσια μέσα στις γειτονίες και δεν ενοχλούν κανένα, βλέπε Δανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία κτλ… Αν το εργοστάσιο στηθεί σωστά και με την υπερσύγχρονη τεχνολογία, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα… Μακριά από ερασιτέχνες, διεφθαρμένους και κάθε τύπου λαμόγια …

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.