Άρτια οργανωμένη η διανομή σαρακοστιανών στους Γλυφαδιώτες




Σε κλίμα όμορφο, ζεστό και φιλόξενο, στον εξωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα έγινε σήμερα η διανομή των σαρακοστιανών εδεσμάτων στους Γλυφαδιώτες και η ανταλλαγή ευχών για «χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή και του χρόνου όλοι μαζί». Από το πρωί ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μαζί με την Πρόεδρο του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου, η οποία είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό της δράσης, υποδέχονταν τους κατοίκους της πόλης στην οδό Αρχιπελάγους που είχε στολιστεί αποκριάτικα. «Την Κυρά Σαρακοστή, που είναι έθιμο παλιό, οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό», είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, λοιπόν, με τη λαγάνα και όλα τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα κρατάμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για όλους. Έτσι και σήμερα στη Γλυφάδα μας, τηρώντας όλα τα μέτρα για την πανδημία, ετοιμάσαμε το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας και το μοιράσαμε στους δικαιούχους των κοινωνικών μας δομών και σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλή Σαρακοστή».

Στο χώρο προσήλθαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ακρίβος και Σπύρος Δήμου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Νικάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Ελεονώρα Μαρούλη, καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βίγλας, που αντάλλαξαν ευχές, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Ήταν όλα άρτια οργανωμένα, μια μικρή γιορτή με μεγάλη προσοχή. Νωρίτερα, Γλυφαδιώτες, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, είχαν ανεβεί στο “Πατητήρι” για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Και του χρόνου με υγεία.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.