Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Επεισοδιακή η δημοπρασία του δημοτικού ακινήτου του πρώην «ΑΚΤΗ»




Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΩΗΝ «ΑΚΤΗ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η δημοπρασία του δημοτικού ακινήτου του πρώην «ΑΚΤΗ» στη Βουλιαγμένη. Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι η διαδικασία της δημοπρασίας ήταν …επεισοδιακή.

Και για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε παρέμβαση του δημάρχου, ώστε να απομακρυνθούν από το χώρο κάποια άτομα που παραμένει αδιευκρίνιστο εάν «συνόδευαν» τους φακέλλους των δικαιολογητικών και των προσφορών των επιχειρηματικών ομίλων…

Με αφορμή τη δημοπρασία του δημοτικού ακινήτου, η Λαϊκή Συσπείρωση θυμίζει μόνο ορισμένα στοιχεία από τα πολλά που έχουμε στη διάθεσή μας, για το ΑΚΤΗ.- Το 2011 τα χρέη του ΑΚΤΗ από την μη πληρωμή των ετήσιων μισθωμάτων των ετών 2009 – 2010 και 2010 – 2011, ήταν 144.000 ευρώ.



– Τα συνολικά χρέη όσων εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά το ΑΚΤΗ μέχρι και το 2014, φτάνουν το ποσό των 197.000 ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις. Μέχρι το Νοέμβρη του 2019 αυτό το ποσό με τις προσαυξήσεις έφτασε το ποσό των 304.000 ευρώ.- Από τα στοιχεία προκύπτει πως το ΑΚΤΗ, εμφανίζεται να πληρώνει κάποια μισθώματα και μάλιστα σεβαστών ποσών, την περίοδο 2011- 2014, όταν και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ είναι ο κ. Γιάννης Νιτερόπουλος, υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες εκλογές. Με αναλυτικά στοιχεία θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί…

Θυμίζουμε ότι ο κ. Νιτερόπουλος προτάθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση για μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ μετά τις εκλογές, ωστόσο, αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις.- Σε συνεδρίαση του ΟΑΠΠΑ, το Νοέμβριο του 2019, όταν η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Έφη Λαγωνίκα, έθεσε το θέμα των χρεών του ΑΚΤΗ, ο κύριος Δήμαρχος απάντησε με τη φράση «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», προσθέτοντας πως οι εταιρείες που ήταν μέτοχοι, είναι υπό εκκαθάριση.

Το ίδιο θέμα έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το Σεπτέμβρη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος.Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της Διοίκησης για το ποσό των χρεών προς το δήμο και κατά συνέπεια τους δημότες.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις παραχωρήσεις δημοτικών ακινήτων, παραλιών και αιγιαλού είναι γνωστή και έχει διατυπωθεί στο παρελθόν, με αφορμή τέτοιες παραχωρήσεις ή δημοπρασίες όπως του ΑΚΤΗ.

Θεωρούμε ότι η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας θα έπρεπε να γίνεται από τον ίδιο το δήμο, με κριτήριο τις ανάγκες των δημοτών και επισκεπτών για αναψυχή, να είναι προσβάσιμες στο κοινό και να μην αποκλείεται η πρόσβαση στη θάλασσα που είναι αποτέλεσμα του ιδιαίτερα υψηλού κόστους για τη χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών, να είναι προσβάσιμες για τα ΑμεΑ, να λειτουργούν με εργαζόμενους και εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσλαμβάνεται από το δήμο με χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση, και, τέλος, με ένα αντίτιμο, όπου αυτό χρειάζεται, για τη χρήση και την απαραίτητη συντήρηση των υποδομών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.